Semmelweis

2022.07.01. 18:02

Védőnőnek is gratulált az oroszlányi polgármester az egészségügyben dolgozók napján

A Hamvas Béla Gimnázium dísztermében köszöntötték az egészségügy dolgozóit Semmelweis nap alkalmából.

W. Zs.

Forrás: oroszlany.hu

 Az ünnepségen Lazók Zoltán polgármester az önkormányzat nevében adott át rangos díjakat. A városvezető elismerő oklevéllel jutalmazta Baloghné Leskó Judit védőnőt, aki 30 éve egészségügyi dolgozó. Címzetes főorvosi kinevezés járt Dr. Magyar Zoltán fogorvosnak, majd köszönet illette Dr. Varju János főigazgató főorvost a város egészségügyi ellátásában végzett színvonalas szakmai munkáért.

– Nagyon nagy problémával nézünk szembe – fogalmazott beszédében a városvezető. Kifejtette: a nővérek drasztikus létszámcsökkenése, és az orvosok körében megfigyelhető elvándorlás sem elhanyagolható. Mint mondta, a képzett gyógyítók legjobbjait, valamint az egészségügyi szakág kiválóságait elszívja Nyugat-Európa orvos- és nővéréhsége. 

– Az okok feltérképezése nem különösebben nehéz. Sajnos önök itthon sem erkölcsi, sem anyagi tekintetben nem részesülnek megfelelő megbecsülésben – mondta Lazók Zoltán, aki szerint az ellátottak nem luxuskörülményekre vágynak, hanem gyors szűrővizsgálatokra és hosszú várakozás nélküli, korszerű orvosi ellátásra, napi törődésre, gondoskodásra.

– Elhivatottságuk, helytállásuk, kitartásuk, együttérzésük és mosolyuk a garancia arra, hogy büszkén jelenthetem ki, jó kezekbe kerül, aki Oroszlányban veszi igénybe az egészségügy szolgáltatásait – zárta szavait a polgármester.

Oroszlány semmelweis nap
Baloghné Leskó Judit védőnő 30 éves munkájáért kapta az elismerést (Forrás: oroszlany.hu)

Dr. Varju János, a Szakorvosi és Ápolási Intézet főigazgatója az elmúlt két esztendő nehézségeiről beszélt. Kiemelte azt a példás helytállást, melyet az oroszlányi egészségügyben dolgozók végeztek a rendkívül embert próbáló pandémiás időszakban.

– Maradj otthon! Ez volt mindenki számára a felhívás a koronavírus járvány időszakában. Az egészségügyi dolgozók, az  ápolók, a mentősök, az orvosok és a gyógyszerészek azonban a nap 24 órájában teljesítettek megfeszített szolgálatot az emberek érdekében – emlékeztetett a főorvos, aki köszöntötte a 25-30-40 éves jubileumot ünneplő dolgozókat és átadott 17 főigazgatói dicséretet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában