Elismerés

2022.06.30. 12:50

Köszönetet mondtak a tatai egészségügyi dolgozóknak (fotók)

Szerdán rendezték a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét Tatán. Az eseményre idén is a helyi egészségügyben dolgozók kaptak meghívást.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Facebook/Tata Város

A rendezvényen részt vettek a tatai kórház orvosai és munkatársai, a városban és vonzáskörzetében dolgozó orvosok, a házi-, gyermek-, fogorvosok és kollégáik, a védőnők, a mentőszolgálat és a helyi gyógyszertárak dolgozói, valamint a városban tevékenykedő gyógytornászok.

Július elseje a magyar egészségügy napja, annak emlékére, hogy 1818-ban ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, a honi orvostudomány egyik legnagyobb alakja.

– Bőven van miért hálát adnunk mindenkinek, aki az egészségügyben dolgozik, és bár sokszor éri kritika ezt a területet, a mindennapokban azt látjuk, hogy a nehézségek ellenére is ilyen felszereltséggel, ennyiféle szolgáltatással, új intézménnyel korábban még soha nem működött Magyarországon az egészségügy. Mindezek mögött pedig a legfontosabb az ember, a szolgálattevő, aki a három szent hivatás – a gyógyító, a tanító és a pap – egyikét végzi. Amikor köszönetet mondunk nekik, gondoljunk arra is, hogy vajon mi magunk mennyit tettünk, teszünk a saját egészségünkért, hiszen a gyógyulásért közösen kell dolgoznunk – mondta Michl József.

Az eseményen közreműködött Jenei Márta, valamint a Tata Táncegyüttes Németh Dénes és zenekara kíséretében. Fontos tudni, hogy július elseje munkaszüneti nap lesz idén is, ezért pénteken zárva lesznek a házi és gyermek háziorvosi rendelők, a szakrendelők, a fogászati alap- és szakellátók, a gyógyszertárak és védőnői tanácsadók is – írja a tata.hu.

Jubiláltak- A város önkormányzata az ünnepségen személyesen köszöntöttek azokat az orvosokat, asszisztenseket, egészségügyi dolgozókat, akik ebben az esztendőben jubileumi évfordulót ünnepelnek: Dr. Cseh Tamást, Dr. Horváth Róbertet, Dr. Kicska Zsuzsannát, Buzási Istvánnét, Szabó Gyöngyit, Szecsei Gizella Ibolyát, Kovács Szilviát, Nagyné Szűcs Rózsát, Kálmán Mariannát, Nyíri Edinát, Szűcs Zsuzsannát és Zámbó Lászlót.

További fotók a város közösségi oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában