Elismerés

2022.07.01. 11:30

Az egészségügy hőseinek mondtak hálát Tatabányán

Gratuláltak az egészségügy, az egészségmegőrzés, és a gyógyítás területén dolgozóknak Tatabányán.

S. G.

Forrás: Facebook/Szücsné Posztovics Ilona

Szücsné Posztovics Ilona polgármester közösségi oldalán tette közzé, hogy a Semmelweis nap alkalmából a Szent Borbála Kórház dolgozóinak jutalmazására a tavalyihoz hasonlóan, az idén is 10 millió forinttal járult hozzá a város.

Tatabánya lakosságának ellátását 34 felnőtt és 13 gyermek háziorvosi körzet fedi le. A 47 körzetből 39-ben dolgozik praxisjoggal rendelkező orvos teljes munkaidőben, a többiben a betegek ellátását helyettesítéssel tudják csak megoldani. Közülük mindössze 8 fő hatvan év alatti, így 5-10 éven belül a Tatabányán praktizáló háziorvosok közül a legtöbb nyugdíjas korú lesz. A polgármester kiemelte: az ellátás biztosítása érdekében számtalan módon igyekeznek segíteni a háziorvosok munkáját, és vonzó célponttá tenni számukra Tatabányát.

A polgármester hozzátette: támogatást adtak eszközök beszerzésére, javítására, finanszírozzák az orvosok rendelkezésére bocsátott rendelők közüzemi díjait, gondoskodnak karbantartásukról, korszerűsítésükről, támogatják a háziorvosok lakhatását, kiegészítő támogatást nyújtanak a helyettesítést végző orvosoknak és a háziorvostan szakvizsgával nem rendelkező orvosaiknak, továbbá iparűzési adókedvezményt is biztosítanak. Az idén bevezették a hűségjutalmat, döntöttek a lakhatáshoz kapcsolódóan albérleti hozzájárulás bevezetéséről, és a helyi mentori rendszer kialakításáról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában