Gaming Expo

2022.03.28. 07:02

Super Mariótól a Fifáig: az e-sporté volt a főszerep a tatabányai sportcsarnokban

Igazi időutazást élhetett át az, aki vasárnap ellátogatott a tatabányai Földi Imre Sportcsarnokba, ahol az Országos Gaming Expo utolsó vidéki állomása volt.

Herczeg I.

A Star Wars-kiállítás is sokakat vonzott a Gaming Expón

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Az ingyenes rendezvényen az e-sport volt a főszerepben, rengeteg konzolt és játékot lehetett kipróbálni, autós szimulátort, ami lekötötte a fiatalabbak figyelmét.

A mai, XXI. századi lehetőségek mellett több retro gép is előkerült, a rendszerváltás utáni időszakból, ami a számítógépes játékok hajnala volt. A 30 év feletti látogatók nagy mosollyal ültek le ezekhez az eszközökhöz, ahol még sor is kialakult. Délután profi e-sportolók küzdöttek meg egymással a színpadon, de a FIFA22 megyei selejtezőit is ott rendezték.

A számítógépes játékok mellett nem maradhattak ki az „offline” játékok sem, így rendkívül sok társasjáték is helyet kapott a kínálatban, illetve különböző ügyességi, gyorsasági feladatok is népszerűek voltak a családosok között. Az egész napos eseményre több mint ezerötszázan látogattak ki.

Címkék#e-sport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában