Vendéglátás

2021.11.18. 15:40

Tatai harckocsik lövészkiképzését nézték Szomódon a katonadiplomaták

A tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár látott vendégül katonadiplomatákat november 16-án, akiket a dandár történetével és bemutatókkal látták vendégül.

Kemma.hu

Forrás: honvedelem.hu

Alakulatlátogatást szervezett a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály a Magyarországra akkreditált véderő-, katonai- és légügyi attasék számára. A katonadiplomatákat a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár látta vendégül november 16-án, kedden – tudtuk meg a honvédelem.hu oldaláról.

A tatai laktanyában Lőrincz Gábor dandártábornok, az alakulat parancsnoka fogadta a delegáció tagjait, akiknek előadást tartott a dandár történetéről, szervezeti felépítéséről, rendeltetéséről és feladatrendszeréről. Előadásában kitért az elmúlt időszak katonai gyakorlataira is. A parancsnoki tájékoztatót követően statikus bemutató következett. A kézi fegyverek mellett megtekinthettek egy Leopard 2A4-es harckocsit és egy Gidrán páncélozott, többcélú, moduláris járművet. Majd bepillantást nyerhettek a Leopard 2A4-es harckocsi szerelősátrába is. Ezután a katonadiplomaták a szomódi lőtérre mentek, ahol Leopard 2A4-es harckocsik lövészeti kiképzésével zárult a látogatás. A dinamikus bemutatót az attasék mellett Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos is megtekintette.

– Fontos, hogy a Magyarországon akkreditált katonai attasék is meglátogassák az alakulatokat, hiszen így első kézből értesülhetnek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program eredményeiről – hangsúlyozta ki a látogatás fontosságát Lőrincz Gábor, a dandár parancsnoka.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában