Alkotók

2021.11.15. 18:50

A különleges kiállítás 100 ezer forintos támogatást kapott a tatai polgármestertől

Ismét megrendezésre került a Sorstársak Klub éves kiállítása, melyet a Magyary Zoltán Művelődési Központ folyosógalériája lát vendégül.

P. J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A mozgáskorlátozottak megyei egyesülete tatai Sorstársak Klubja hagyományos, immár 17. alkalommal megrendezett alkotói kiállításának a Magyary Zoltán Művelődési Központ folyosógalériája adott otthont. A falakat most is szebbnél-szebb hímzések, horgolások, illetve fotós tablók díszítették, emellett a faragások és az apróbb dísztárgyak is mind-mind az alkotók keze munkáját dicsérték.

Az eseményen Fink István, megyei elnök köszöntötte a résztvevőket, az alkotókat, akik az idén tizennégyen mutatták meg magukat a nagyközönségnek. Az amatőr művészek a következők voltak: Csecse Sándorné, Berendi Istvánné, Gelbmann Ferencné, Juhász Miklósné, Kieszmann-né R. Erzsébet, Kieszmann Béla, Rácz Istvánné, Tóth Lajos, Hörömpöli Lászlóné, Kovács Éva, Zsoldos Lászlóné, Nagy Ferencné, Kábik Attiláné és Vass Henrik.

Michl József polgármester a megnyitón arra kértek a klub tagjait, hogy abba ne hagyják ezt az alkotó tevékenységüket, a „nyomaték kedvéért” pedig egy 100 ezer forintos támogatás is átnyújtott a klub tagjainak.

A kiállított tárgyakat a tervek szerint december 15-ig tekinthetik meg az érdeklődők a művelődési központban – olvasható Tata város Facebook oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában