hagyomány

2021.10.16. 06:20

Fogasfilé és grófi pár tette különlegessé a lehalászást az Öreg-tavon (videó)

Tatán a halaké lesz a főszerep a hétvégén. Szombat reggel látványos, húzóhálós lehalászással folytatódott az Öreg-tavi halászfesztivál, amely számtalan programot kínál.

Kemma.hu/MTI

Szombat reggel látványos, húzóhálós lehalászással folytatódott az Öreg-tavi halászfesztivál, amely számtalan programot kínál.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

Péntek délután megnyitották az idei Öreg-tavi Nagy Halászatot a Kastély-téren. Az Öreg-tavi Nagy Halászat leglátványosabb programja, a hagyományos, húzóhálós lehalászás szombaton reggel 7 óra után pár perccel kezdődött a Platán előtti tóparti szakaszon. A látványhalászatot élő hal vásár követi a várárokban. A lehalászásról élőben jelentkeztünk Facebook-oldalunkon.

Az idei lehalászás érdekessége volt, hogy a régi időket megidézve a gróf és a grófnő is tiszteletét tette azon, gazdag fogást kívánva. A szép számú nézőseregben sok kisgyermek is volt, többük lelkesen kiabálta, hogy ott egy ponty, vagy épp, kis derültséget okozva, egy „fogasfilé”...

A reggeli látványos halászaton a tóból várhatóan 2-3 tonna halat emelnek ki, melyből utána halvásárt rendeznek a helyszínen, illetve a régió több pontjáról érkező halfőző mesterek a térségre jellemző halászlevekkel, sült hallal várják az érdeklődőket. A családoknak mindkét napon délelőtt és délután is kínálnak zenés előadásokat, gyermekprogramokat, bábszínházat, illetve bűvészműsort.

Közelről is többen szemügyre vették a halakat (Fotó: Sz. A. / Kemma.hu)

A részletes program a tatainagyhalaszat.hu oldalon található meg. A fesztivál látogatói ingyenesen tekinthetik meg a Tatai Vár összes kiállítását és kedvezményesen válthatnak belépőjegyet az újjászületett Esterházy-kastélyba. A rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható.

Kellemes időben húzták ki a hálót, tele halakkal (Fotó: Sz. A. / Kemma.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában