szabályok

2021.07.13. 17:10

A Komárom-Füzitő töltésen nem lehet csak úgy autózni

Újra lehet közlekedni a Komárom-almásfüzitő töltésszakaszon, de csak külön engedéllyel. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Tatai Szakaszmérnöksége a vagyonkezelésében levő részt nemrégiben egy időre lezárta.

K. D.

Újra lehet közlekedni a Komárom-almásfüzitő töltésszakaszon, de csak külön engedéllyel. A szakaszt nemrégiben egy időre lezárták.

Forrás: ÉDUVIZIG

Az intézkedésre, mint azt a vízügyi igazgatóság írta, egyrészt azért volt szükség, mert az időjárás-előrejelzés alapján csapadékos időszak volt várható, ami feláztatja a töltéskoronát és az előtereket. Másrészt pedig ezzel párhuzamosan zajlott az 1. számú főút és a Budapest–Hegyeshalom főforgalmi vasútvonal almásfüzitői csomópontjának felújítása, ahonnan engedély nélkül terelődött át a forgalom a munkaterülethez közeli töltésszakaszokra.

Az igazgatóság az év elején nyitotta meg ezt a töltésszakaszt a gépjárművek részére, de azt csak töltésközlekedési engedéllyel lehet igénybe venni. A dokumentum igényelhető közvetlenül a Tatai Szakaszmérnökségen is, valamint a megyei horgászegyesületek szövetségénél és a helyi horgász szervezetektől is. Az engedély nélkül közlekedőket a vonatkozó jogszabály alapján pénzbírsággal büntetik.

Fotó: ÉDUVIZIG

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában