Több mint három tucat az új fertőzöttek száma Komárom-Esztergomban

A hétfői adatok ismét biztatóak a Komárom-Esztergom megyei új koronavírus-fertőzöttek számát illetően.

Kemma.hu

Fotó: koronavirus.gov.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, újabb 844 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, amivel az azonosított fertőzöttek száma 360 ezer 418-ra nőtt – közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

Komárom-Esztergom megyében továbbra is alacsony a napi új regisztrált fertőzöttek száma, hétfőre 42 embernél mutatták ki a vírust, a Covid-betegek száma ezzel 11 ezer 235 főre nőtt.

https://public.flourish.studio/visualisation/4659532/

Meghalt 56 többségében idős, krónikus beteg, ezzel az áldozatok száma 12 ezer 24 főre emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 105 302 főre csökkent, a gyógyultak száma pedig 243 ezer 92 fő. Jelenleg 3814 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 247-en vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban 18 ezer 141 ember van, a mintavételek száma 3 millió 62 ezer 132-re nőtt.

A kormányzati portálon kiemelték: eddig 146 ezer 695 embert oltottak be, közülük 9403-an már a második oltást is megkapták. Az eddig beoltottak többsége egészségügyi dolgozó, mellettük már tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént, de nagyon sok szociális intézmény még hátravan.

A harmadik körben a védőoltásra jelentkezett 89 év felettiek következnek. A védőoltás ingyenes és önkéntes, így mindenképpen érdemes regisztrálni közölték, hozzátéve: a védőoltásra már több mint 1,7 millióan regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Az oltási munkacsoport felkészült a tömeges oltásokra is, ha érkezik elég vakcina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában