segítségnyújtás

2021.01.19. 12:16

Elképesztő videó: 23 perc alatt száguldott le Pestről Tatabányára a Vérlovag

Az Vérlovagok első sürgősségi útja 2021-ben Tatabányára vezetett. Budapestről 23 perc alatt érkezett meg az életmentő trombocita a beteghez.

Kemma.hu

Forrás: YouTube/Vérlovagok

A Vérlovagok feladata nem egyszerű, ráadásul nagyon veszélyes is, hiszen egy-egy sürgős riasztás során nem csak az idővel, de a közlekedéssel is meg kell harcolniuk. Az új év első sürgősségi útja a budapesti központból Tatabányára vezetett, amelyről a Vérlovagok a YouTube csatornájukon egy videót is megosztottak.

A videóban a vérellátó szolgálat munkatársa pokoli tempóban hajtott a budapesti, Karolina úti központból Tatabányára, hogy egy 50 éves, súlyosan vérző hölgy betegnek még időben trombocitát vigyen. Az út során a sofőrnek a délelőtti, zsúfolt forgalom mellett a ködös időjárással és az útmunkálatokkal is meg kellett küzdenie. Az alapvetően háromnegyed órás utat megkülönböztető jelzés használatával és 180 kilométer/órás sebességgel alig 23 perc alatt sikerült teljesíteni.

A trombocitát szállító vérlovag a videóban többek között az is elmondta, hogy ilyen pokoli tempót akkor diktálnak, ha sürgős esethez hívják őket. A vér leszállítását követően, a visszaúton már nem hajtanak ekkora sebességgel és a megkülönböztető jelzést sem használják, hacsak a nagy forgalom nem ad rá okot.

Többen kérdezték kommentben a szolgálat munkatársát arról is, hogy mi van akkor, ha egy sürgősségi eset során fogy ki az autóból a gázolaj. Ezzel kapcsolatban a vérlovag úgy fogalmazott, hogy ez nem fordulhat elő, mert minden egyes riasztás után a központban újra tankolják a kocsikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában