Komáromi maszkviselés: ezeken a helyeken kötelező hordani

Dr. Molnár Attila megalkotta a kötelező maszkviselésről szóló rendeletet, valamint beszámolójában az óvódákról és bölcsődékről is friss információkat közölt.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Komárom

Dr. Molnár Attila, Komárom polgármestere a város közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">tájékoztatta a komáromiakat a várost érintő legfrissebb járványügyi információkról. Többek között meghatározta azon közterületeket, ahol a városban kötelező a maszk használata.

Mint a polgármester közleményéből kiderült, a csütörtöki napja az operatív bizottság ülésével kezdődött, ahol nemcsak a járványügyi helyzet elemzéséről volt szó, hanem gazdasági kérdések és a folyamatban lévő beruházások is terítékre kerültek. Kiemelte, hogy bizakodásra adhat okot, hogy Komáromban jelenleg 10 fő alatti a napi megbetegedések száma.

A városvezető az óvodákra és bölcsődékre is kitért beszámolójában. Hangsúlyozta, hogy egy-egy esetet leszámítva sem a bölcsődékben, sem az óvodákban nem tapasztalhatók tömeges megbetegedések. A korábban az önkormányzat által végrehajtott tesztelések következtében két óvodai csoport került átmenetileg karanténba, egyik a Kistáltos, a másik pedig a Szőnyi Színes Óvodában. Ezen intézményekben is elmondható azonban, hogy az érintett két óvodapedagóguson kívül mindenki más tesztje negatív lett.

Dr. Molnár Attila a mai napon megalkotta a közterületi maszkviselésre szóló rendeletet. A rendeletből kiderül, hogy kötelező a amszk viselése az oktatási, nevelési, egészségügyi és szociális intézmények, valamint üzletek, hivatalok, társasházak 100 m-es körzetében, valamint a játszótereken és buszmegállókban is. Ennek betartását a rendőrség, valamint a közterület-felügyelet munkatársai is ellenőrzik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában