Október 15-től változik a koronavírus-előszűrés menete a Szent Borbála Kórházban

A tatabányai Szent Borbála Kórház az alábbi tájékoztatót adta ki a koronavírus-járvány miatt életbe lépett beléptetési és előszűrési rendszert érintő változásokról.

Kemma.hu

Forrás: Szent Borbála Kórház

Október 15-től az alábbi beléptetési és előszűrési rendszer fog működni a tatabányai Szent Borbála Kórházban, melynek szükségességét az éppen zajló koronavírus-járvány második hulláma tette szükségessé.

A kórház területére továbbra is két kapun, a gazdasági bejáraton és a gyalogos portán lehet majd bejutni, de – a gazdasági behajtón érkező áruszállítók kivételével –, munkatársaink itt előszűrést nem végeznek. Helyette minden épületben külön-külön alakítottunk ki előszűrő pontokat, ahol a már ismert hőmérőzés és csekklistás kikérdezés történik – olvashatjuk a kórház közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közzétett tájékoztatóban.

Az előszűrés menete

A covid-19 gyanús betegek kiszűrésének érdekében a kórház munkatársai felhívják a belépők figyelmét a kötelező kézfertőtlenítésre, valamint az orrot és szájat eltakaró maszk viselésére. Dr. Lőke János főigazgató korábban már beszélt a helyes maszkviselésről a Kemma.hu-nak.

Valamennyi belépőnek ki kell töltenie egy úgynevezett csekklistát, amiben kérheti a kórházi dolgozó segítségét. Amennyiben a lista bármely kérdésére pozitivitásra utaló válasz érkezik, a kórház munkatársa további kérdéseket tesz fel.

Ezután digitális, érintés nélküli eszközzel 4-10 centiméter távolságból megmérik az illető hőmérsékletét. A láztalan, tünetmentes beteget az eredeti úti célja szerint tovább engedik az adott szakrendelőbe vagy diagnosztikai egységbe. A hőemelkedést vagy lázat (37 °C vagy a feletti hő) jelzik a betegnek vagy annak hozzátartozójának.

A lázas és/vagy légúti tünetes beteg esetében ki kell tölteni az intézményben bevezetett „Beléptetési előszűrő lapot”. Ezt követően a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) előtriage sátrához irányítják a pácienst, és erről telefonon értesítik az osztályt is.

Amennyiben a beteg 15 percen belül nem érkezik meg az SBO előszűrő sátránál, akkor az illető eredeti úti céljánál érdeklődnek a holléte felől, és amennyiben ott találják, úgy visszakísérik az SBO-ra.

(Borítókép: Szent Borbála Kórház)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában