167-en karanténban Dorogon: két gimnáziumi osztály is érintett

A Facebookon jelentette be a dorogi polgármester, hogy a helyi gimnázium két osztálya járványügyi megfigyelés alá került.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Tittmann János polgármester a város " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán szeptember 15-én adott tájékoztatást a koronavírus-fertőzéssel érintett dorogi iskolákkal kapcsolatban, illetve a karanténban levők létszámáról. Beszámolt arról is, hogy a Zsigmondy Vilmos Gimnáziumban is felütötte fejét a vírus. A gimnázium 9. évfolyamának egyik osztályában szeptember 4-17-ig, míg egy tizedikesben szeptember 11-24-ig rendeltek el járványügyi megfigyelést.

A polgármester beszámolt arról is, hogy a népegészségügy tájékoztatása szerint Dorogon 167-en vannak járványügyi megfigyelés alatt.

Ahogy megírtuk, a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Sportiskolai Általános Iskolában egy tanár fertőződött meg, emiatt karanténba került a felsőbb évfolyam. Az osztályok járványügyi megfigyelését szeptember 4-e és 17-e között rendelték el. Ezekben az osztályokban is online folyik az oktatás.

Az elmúlt időszakban több megyei oktatási intézményben ütötte fel fejét a koronavírus. A TSZC három intézményében, így az esztergomi Balassában, a tatabányai Péch Antal-Bánki Donátban és a komáromi Kultsár-iskolában is találtak fertőzöttet. Ezen kívül három középiskolában, így a tatai református és az Eötvös József gimnáziumokban, valamint az oroszlányi Hamvasban is volt koronavírusos.

A tatai Vaszary János Általános Iskolában egy tanárnő betegedett meg. Először csak egy első osztályt küldtek karaténba, majd így szeptember 15-ig az egész iskolát bezárták, és áttértek digitális tanrendre. A diákok szerdától ismét bejárhatnak az iskolába.

(Főoldali kép: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában