Diákok

2020.05.04. 11:32

Virtuális ballagásokon vettek részt a tatabányai végzősök

Idén rendhagyó módon nem öltözhettek ünneplőbe a végzősök. A diákok a koronavírus-járvány miatt otthonról, számítógépük előtt ülve követhették nyomon az iskolák által szervezett virtuális ballagásokat.

Kemma.hu

Ugyan ma már érettségiznek a végzősök, de a múlt hétvége még a ballagásokról szólt. Az érettségi előtti utolsó tanítási nap rendszerint a lázas készülődés, a színes bokréták és a családi forgatag ideje. Idén azonban nem öltöztek ünneplőbe a diákok, nem készültek el a tarka csokrok, és nem özönlöttek a rokonok sem. Otthon, számítógépük előtt ülve követhették nyomon a végzősök az iskolák által szervezett virtuális ballagásokat. Csütörtökön a megye legtöbb középiskolája " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">videóval búcsúzott elköszönő diákjaiktól, így tett a tatabányai Keri is, amely megtartva a hagyományokat arra biztatta a ballagókat, hogy közösen énekeljék otthonaikban a 20 év múlva című klasszikust.

A videóban vált nyilvánossá az is, hogy példamutató szorgalmukért mely diákok kapták idén a Keri Érdemes Diákja címeket, a műsor végén pedig Csaplár Vivien Diána végzős tanuló köszöntőjét hallgathatták meg a ballagás „résztvevői”. Az iskola igazgatója, Patakiné Slezák Ágnes elárulta, habár a ballagás online módon valósulhatott meg, amit közösségi oldalukra posztoltak is, azért az ünnepélyességet megtartva igyekezték vidámmá, emlékezetessé tenni az eseményt a diákok számára.

Hasonlóan ünnepelt a Bárdos László Gimnázium is, melynek csaknem 150 ballagója követhette nyomon a virtuális ballagást. Az online műsor különlegessége a felújított Bárdos-induló volt, mely az iskola öregdiákja, Molnár Tamás szerzeménye, ezt pedig fia, a végzős Dominik adta elő. Pleier Tamás igazgató szerint a ballagást megelőző időkben szorgalmasan gyakoroltak a diákok a pedagógusokkal, történelemtanár lévén azt tapasztalta, a diákok az online oktatás nyújtotta lehetőségeket kihasználva szinte zavartalanul tudtak felkészülni a jövő héten zajló érettségi vizsgákra. Bárdos László Gimnázium 2020 évi " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">ballagási műsora, amit láthatnak az iskola közösségi oldalán is:

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk nem volt ez másképpen a tatai Eötvös József Gimnáziumban sem. A tanárok megható " target="_blank" rel="noopener noreferrer nofollow">videóval búcsúztak a végzős diákoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában