Koronavírus

2020.05.17. 07:31

Tata, Oroszlány és Tatabánya vendéglátói felkészültek az újranyitásra

A kormány engedélyezte, hogy hétfőtől újra – szigorú feltételek mellett – fogadhatnak vendégeket a szállodák, és az éttermek most már nem csak teraszaikon, hanem belső helyiségeikben is. A megkérdezettek nem kapkodnak.

Wágner Zsanett

– Egyelőre kivárunk – foglal álláspontot Minka Attila étteremvezető, aki a járványhelyzet okozta szabadidőt inkább az oroszlányi étterem felújítására fordítja. A V8-ban lesz autós kiszolgálás, melyhez a konyha és a parkoló átalakításra vár. – A hivatalos bejelentés után még nyitva voltunk, aztán elvitelre készítettünk ételeket, végül két héttel később bezártunk – mondta Minka Attila, aki vélhetően az ország utolsó autós találkozóját szervezte meg március 14-én.

Azóta online találkozót szervezett, és jótékonysági akció keretében ételszállítást is vállalt, amivel az egészségügyben dolgozókat segítette. – Júniusban nyitunk, ugyanazzal a gárdával indulunk – tette hozzá Minka Attila, aki elmondta azt is, hogy a szakácsok és a pincérek most a drive miatti építkezésbe fogtak és a nyitás időpontjáig lecserélték a fakanalat.

Egy tatabányai étteremnél Balázs Gabriella, az egyik tulajdonos úgy döntött, a járványhelyzet idejére is nyitva tartanak, persze gondosan ügyelve a higiéniai előírásokra.

– Március 28-tól csak kiszállítást vállaltunk és elvitelre főztünk. Legfeljebb két ember jöhetett be az étterembe, egészségügyi maszkban és megtartva a másfél méteres távolságot – mondta.

Megtudtuk azt is, hogy a május 11-től – a kormányrendeletben leírtak szerint – elkezdték működtetni a teraszt, bár a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt nem volt nagy forgalom.

– Hiába állhattunk volna vissza az eredeti nyitvatartáshoz, az étteremben továbbra is tartjuk a 15 órai zárást. Még óvatosak vagyunk, ahogy a vendégeink is – zárta szavait Balázs Gabriella.

Borsodi Imre, a tatai Kristály Imperial Hotel és a Pálma Rendezvényház PR- és marketingmenedzsere elmondta, a márciustól életbe lépett üzemszünetet június 14-től szüntetik meg, vagyis másnap már várja vendégeit a Kristály. Szigorúan betartják az előírt és javasolt egészségügyi előírásokat, továbbá beléptetésnél a fertőtlenítést, a szobák ózonos légtisztítását valamint a vendégek hőmérőzését is tervezik.

Szabad a tánc

Az új kormányrendelet szerint június elsejétől 200 fő alatti esküvők és lakodalmak megtarthatóak. Borsodi Imre a Kemma.hu-nak érdeklődésére elmondta azt is: a tatai Pálma Rendezvényházban százharmincan lehetnek egyszerre, így ebben a feltételben is eleget tudnak tenni a hétfőn életbe lépő előírásoknak.

A Pálmában az elmúlt hónapokra rögzített lagzik egyharmadát – a párok kérésére – áthelyezték, azokat ősszel vagy télen pótolják. Megtudtuk azt is, a kiváróknak létrehoztak egy esküvőmentő csomagot, mely lehetővé teszi, hogy az aktuális helyzet feloldása után akár két héttel megtartható a lakodalom. Az „első” esküvő időpontja június 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában