érzékenyítés

2020.03.12. 14:00

Kényes és szívszorító témájú előadást láthattak a Füzes utcai kamaszok

Iskolai zaklatás, erőszak, elszigeteltség, agresszió. Kamaszkori dilemmák, tinédzserekre jellemző konfliktusok szövik át a Láthatáron Csoport legújabb érzékenyítő darabját.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Pitbull Kamilla Gimnázium mindennapjait bemutató interaktív előadást tekintették meg hétfőn a Füzes Utcai Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos diákjai. Pintér Péter, az iskola igazgatója elmondta: kiváló együttműködésük van a megyei rendőr-főkapitánysággal, amelynek köszönhetően többször láthattak már egy-egy érzékenyítő darabot a diákok.

A mostani is ezernyi kérdést feszegetett, amellyel a mai ifjúság nap mint nap találkozhat az oktatási intézményekben. A feltörekvő igazgató, a végzős osztály, amelynek tagja lesz egy titokzatos ifjú, Cserepes Flóra. Az új jövevény zaklatások célpontjává válik. Vajon szóljanak az érdekében? Vajon segít, ha beszélnek az igazgatóval? Vajon ki ez a lány? – akit egyébként egy cserepes virág személyesített meg a darabban.

A történet főszereplője, az igazgatót alakító Feuer Yvette, s az összes többi szerepet Farkas Franciska és Pászik Cristofer játszotta el. A kezdetben viháncoló felsősök végül a történet részeseivé váltak, ötleteik, javaslatai befolyásolták a darab végkifejletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában