ez volt 2019

2019.12.29. 07:00

7+3 állati sztori: lenyomta a Naszálynál ugráló kenguru a Győrig vonatozó Macit

2019-ben is több, szó szerint állati történetről beszámoltunk, és ebben semmi pejoratív nincs. Íme olvasóink kedvencei és kevésbé kedvencei.

Kemma.hu

A Győrig vonatozó Macinak nemcsak a szilvesztere volt kalandos, hanem az eddig élete. Megtudtuk, hogyan élt, mielőtt rendőrökkel spannolt volna.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Szűr Annamária

Az év legnézettebb videói és legolvasottabb közéleti témái után most azt idézzük fel, amikor állatok voltak a figyelem középpontjában.

  • A Naszály és Dunaalmás között felbukkanó kenguru a TOP 10 legolvasottabb cikkünkbe is beugrálta magát, nem csoda, hogy az állati sztorikat is ő vezeti, 21 ezer 321 olvasóval.
  • Erősen indult az év, hiszen meglátogattuk Macit, a Vértesszőlőstől Győrig vonatozó kutyát, akinek nemcsak a szilvesztere volt kalandos, hanem az eddig élete. 8600 olvasóval együtt megtudtuk, hogyan élt, mielőtt rendőrökkel spannolt volna.
  • A madarak bizony nem mindig olyan gyámoltalanok, mint amit feltételezünk róluk. Mint például az a túszejtő strucckakas, aki az esztergomi struccfarmon ijedtében bekergette a látogatókat az épületbe. A rendőrök és az Állatmentő Liga segítségével szabadították ki őket. Ötezren voltak rá kíváncsiak, így pár nappal később mi is meglátogattuk. Ottjártunkkor az állat senkit sem ejtett túszul.
  • A Turul környékének sztárja, a horrorisztikus fotók ikonikus szereplője, vagyis Meki, az óriás bakkecske több évnyi árvaság után Siófokon talált új otthonra 2019-ben. Sztorija és költözése majd' 3500 embert érdekelt.
  • Nemcsak a kenguru okozott fejtörést az embereknek az idén, hanem a kecskédi Öreg-tó új lakója is. Mentek a találgatások, kép volt, szemtanú viszont kevés. A szakértő szerint a hódok egyik rokona, a nutria költözött a tóba, és keltette fel több mint 2700 olvasónk figyelmét.
  • A tacskókat sokan szeretik, mi is. A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége (MEOE) háromnapos CACIB Dog Show-járól, Komáromból 13 fotót hoztunk, megpróbálva kitalálni, mire gondolnak tacskók és nem csak tacskók egy ilyen seregszemlén. Majd' 2700-an szállták be „gondolatolvasásunkba”.
  • Élni tudni kell, tudja ezt jól az a kacsacsalád is, amelyet az esztergomi Szent István Strandfürdőben örökítettek meg, egy szolid, nyárindító wellnesszezés közben.
  • És három kevésbé vidám állati történet:

  • Ha finoman akarunk fogalmazni, a következő állatnak a PR-ja biztosan rosszabb, mint a kenguruknak vagy a kutyáknak. Ő a márványpoloska, amelynek második generációja augusztusban csapott le ránk. Ha jól sejtjük, az a hatezer olvasó sem olvadozó szívvel olvasta cikkünket a témával kapcsolatban, inkább bosszankodva.
  • Így szilveszter táján, pláne Tatán, ahol tűzijáték-tilalom van, pláne aktuális a novemberi téma, amikor annak jártunk utána, 5400 olvasóval együtt, hogy éjszaka miért menekültek rikoltozva a vadludak.
  • Az autósok valószínűleg a poloskáknál is jobban haragudhatnak a nyestekre, amelyek százezer forintos károkat is okozhatnak a járművek motorterében. Néhány egyszerű módszerrel azonban távol tarthatjuk a rágcsálókat, erre pedig mintegy 2500-an voltak kíváncsiak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában