mozgásra fel!

2019.09.20. 14:00

Az esztergomi ovisok az Autómentes Napon megmutatták, milyen jó kondiban vannak

A város óvodásainak zöme csatlakozott az Európai Mobilitás Hete esztergomi záróprogramjához.

F. M.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Az Európai Mobilitási Hét kapcsolódó rendezvényeként szervezik meg minden évben az Autómentes Napot vagy Autómentes Hétvégét. Esztergomban közös biciklis felvonulásra és testmozgásra invitálták a város óvodait a Széchenyi téren szeptember 20-án.

A kicsik rendőri felvezetéssel és a helyi polgárőrök segítségével szelték át a várost a Széchenyi térig változatos járműveikkel. A csivitelő csapat a térre érkezve A közel háromszáz gyermek igazán jó kondícióban volt, hiszen volt olyan óvoda, mely több, mint két kilométerre van az esztergomi főtértől. A téren Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte a kicsiket. Beszédében a testmozgás és az egészségmegőrzés kapcsolatára hívta fel a figyelmet. A polgármester szerint ebben az ovisok nagyon jó példát mutattak, hiszen biciklivel vagy gyalog tették meg az óvoda és a városközpont közti távolságot.

Ez után Harcz Réka fitness edző vezetésével az ovisok és óvónénik közösen tornáztak a ragyogó napsütésben. majd a program végén többféle ajándékokat kaptak, többek között biciklicsengőket is.

Ahogy arról, beszámoltunk, a megye más településein, így Tatán, Tatabányán és Ácson is programokkal készülnek az Autómentes Hétvégén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában