Betöréssorozat

2024.03.05. 11:54

Sorozatban tolta a lopásokat F.D. - helyszíni fotókon, amit maga után hagyott

A férfi telephelyekre ment be, aztán garázsokra szakosodott. A lopássorozatban társai is voltak.

Kemma.hu

A 25 éves férfi Komáromban és a környező településeken követett el bűncselekményeket, két társa közül az egyiket már őrizetbe vették a nyomozók. A rendőrség közlése szerint a komáromi zsaruk ezzel egy olyan lopássorozat végére tettek pontot, ami a térséget már hónapok óta sújtotta.

Lopássorozat 25 éves férfi komáromi rendőrök
A lopássorozat elkövetője telephelyekre ment be fosztogatni
Forrás: police.hu

A bejelentések sorban érkeztek már 2023 novemberétől. Az akkor még ismeretlen tettes Bábolnán és Ácson követett el lopásokat. Telephelyekre ment be, és munkagépekből akkumulátorokat, valamint gázolajat vitt el.

A tettes az új évben is folytatta a sorozatot, de érdeklődési területét Komáromba helyezte át. Garázsokat tört fel, ahonnan élelmiszereket, szerszámokat, horgászfelszereléseket vitt magával: olyan dolgokat lopott, amiből pénzt tudott csinálni.

A komáromi nyomozóknak már volt információjuk a 25 éves férfiról. A sorozatnak február 16-án éjszaka a helyi járőrök vetettek véget, amikor igazoltatták őt.

Fogók, csavarhúzó és egy kámzsa volt nála.

A helyi lakost előállították, és lefoglalták tőle a szerszámokat. A férfit kábítószerteszt alá vetették, ami pozitív eredményt jelzett.

F. D. ellen az egy évvel korábbi bűncselekmények miatt négyrendbeli lopás vétség és egyrendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség miatt indult eljárás. Az idei ügyek kapcsán négyrendbeli lopás bűntett, valamint hatrendbeli lopás vétség kísérlete és egyrendbeli szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség miatt indult eljárás, valamint a kábítószer-fogyasztás miatt is.

F. D.-t a rendőrök őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezte a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. A komáromi nyomozók – felgöngyölítve a szálakat – gyanúsítottként hallgattak ki egy 22 éves ácsi férfit is, aki szintén jelen volt a komáromi garázsfeltöréseknél.

V. Cs. ellen lopás vétség, valamint dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett miatt indult eljárás. De egy másik ácsi lakos is a rendőrség látókörébe került, aki ellen február 7-én elfogatóparancsot adtak ki a komáromi nyomozók.

U. B.-t március 1-jén fogták el. A gyanú szerint 2023 második felében Ácson követett el lopásokat, 2024 elején pedig Bana településen. Az elkövető szerszámokat, üzemanyagot, kerékpárt vitt el. Ellene háromrendbeli dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett, valamint kétrendbeli lopás vétség és egyrendbeli rongálás vétség miatt indult eljárás. U. B. letartóztatását a bíróság március 5-én rendelte el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában