Tragikus baleset

2024.03.05. 08:05

A zsaruk elmondták, hogyan történt a szörnyű vonatgázolás

Március 4-én, hétfőn nem sokkal 18 óra előtt a tatabányai vasútállomáson következett be a tragédia. A vonatgázolás a peronon várakozó utasok mellett történt.

Goletz-DeáK Viktória

A szerencsétlenül járt férfit a tatabányai hivatásos tűzoltók hamar kiemelték a sínek közül, majd átadták a mentőknek, akik azonnal kórházba szállították. Azonban ezzel még nem ért véget a helyszínelés. A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a vonatgázolás okát is vizsgálták. 

A szemtanúk beszámolói szerint a férfit maga alá gyűrték a kerekek. A vonatgázolás mindenkit sokkolt.
A vonatgázolás helyszíni vizsgálata szerint az utas későn kezdte meg a leszállást
Forrás: Beküldött

Hétfőn este nem sokkal 21 óra előtt tájékoztatta a rendőrség a Kemma.hu-t a helyszíni vizsgálat eredményéről. Mint írták: a helyszínen megállapították, hogy a Tűztorony IC Sopron−Budapest között közlekedő vonatról, eddig ismeretlen okok miatt, indulását követően próbált meg leszállni egy 1958-es születésű férfi, aki a vonat alá esett. Vagyis az elsődleges vizsgálat szerint nem a kalauz, vagy a vonatvezető hibázott, és nem vette észre a még leszálló utast.

Információink szerint az idős férfi először a vonat rossz oldalán próbálta kinyitni az IC ajtaját. Csak később vette észre, hogy a másik irányban van a peron. Az utolsó pillanatban nyitotta ki az ajtót, de már indult is a vonat. Hiába kiabáltak neki az utasok, hogy ne szálljon le, nem hallgatott rájuk. 

A vonatgázolás sokkolta az utasokat

Mint arról korábban beszámoltunk, a tatabányai vasútállomáson hétfőn kora este, nem sokkal 18 óra előtt történt a tragikus baleset. Egy Sopronból Budapestre tartó InterCityről szeretett volna megkésve leszállni az a férfi, akit a vonat maga alá gyűrt hétfőn. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a vonatgázolás helyszínéről egy idős férfit életveszélyes sérülésekkel szállították a mentők kórházba. A vonatgázolás sokkolta a peronon várakozó utasokat. A Kemma.hu-nak az egyik szemtanú mesélt a történtekről. Mint mondta: egy férfi későn szállt le a vonatról, a vonat elindult, maga alá sodorta az embert és levágta térdből a lábát. A MÁV közösségi oldalán adott ki közleményt a tragikus balesetről. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában