Baleset

2024.03.04. 19:24

Mindenkit sokkolt a szörnyű vonatgázolás a vasútállomáson + helyszíni fotó

A szemtanúk beszámolói szerint a férfit maga alá gyűrte a jármű. A vonatgázolás mindenkit sokkolt.

Kemma.hu

Szörnyű balesetről számolt be a Kemma.hu-nak egyik olvasónk. A tatabányai vasútállomáson várt a vonatjára, amikor észrevette, hogy a peronon, távolabb tűzoltók és mentők dolgoznak. A hír pedig hamar elért hozzá: egy férfi későn akart leszállni a vonatról. A vonatgázolás mindenkit sokkolt. 

A szemtanúk beszámolói szerint a férfit maga alá gyűrték a kerekek. A vonatgázolás mindenkit sokkolt.
Alig pár méterre a várakozó utasoktól történt a vonatgázolás
Forrás: Beküldött

− Tatabányai vasútállomáson egy férfi későn szállt le a vonatról, a vonat elindult, maga alá sodorta az embert és levágta térdből a lábát. Ott feküdt a sínen, még életben volt − írta olvasónk, aki egy fotót is küldött a tragédiáról. 

A vármegyei rendőrség is megerősítette a szörnyű balesetet. Tájékoztatásuk szerint a 4-es vágányon gázolta el a későn leszálló férfit a vonat, ami levágta a  lábát. Egyelőre nem tudják, hogy milyen eljárást fognak indítani az ügyben. 

A Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól megtudtuk, hogy a balesethez a tatabányai hivatásos tűzoltókat is riasztották.

− 18 órakor érkezett a bejelentés a Tatabányai Hivatásos tűzoltókhoz a Tatabányai vasútállomáson történt balesethez. A tűzoltók segítettek a sérültet kiemelni a sínek közül a peronra, majd átadták a mentőknek − válaszolták kérdésünkre.

A vonatgázolás miatt késtek a vonatok

A MÁV közösségi oldalán közben közleményt adott ki a tragikus balesetről. Mint írták: a Sopronból Budapestre tartó, Tatáról 17:50-kor továbbindult Tűztorony InterCity (IC 993) a tatabányai állomáson elgázolt egy embert. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan 21 óráig – az egyik vágányon szünetel a forgalom. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon emiatt 5-15 perccel nőhet a menetidő. A Tűztorony IC nem közlekedik tovább. Az utasai a Tatabányáról 18:30-kor továbbinduló Hortobágy EuroCityvel (EC 149), vagy a 18:38-kor továbbinduló S10-es vonattal (4943) utazhattak a fővárosig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában