Megelőzés

2023.09.05. 11:05

Két vonatgázolás is történt az elmúlt hétvégén: megyénk egyenruhásai fokozott figyelemre intenek

A rendőrség tapasztalata az, hogy a legtöbb vasúti baleset elkerülhető lenne, ha fokozottabb figyelemmel, kellő odafigyeléssel közelítenék meg a közlekedésben részt vevők a vasúti átkelőhelyeket.

Kemma.hu

Az elmúlt hétvégén két vasúti baleset is történt vármegyénkben. 2023. szeptember 1-jén egy 67 éves férfi Komáromban, a Halastó utcában a szabad jelzés alatt tolta át kerékpárját a síneken, de elesett – adta hírül a police.hu. Miközben próbálta a sínekről lehúzni a kétkerekűt, a fényjelző készülék tilosra váltott, a félsorompó lezáródott. A Hegyeshalom felől Budapest irányába haladó mozdony vezetőjének már nem volt lehetősége a megállásra, elsodorta a férfit, aki súlyos sérüléseket szenvedett.

Mint arról korábban beszámoltunk, alig telt el két nap, amikor megint vasúti átjáróban bekövetkezett balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. A balesethelyszínelő megállapította, hogy egy 24 éves kerékpáros Ácson, a Batthyány utcán található vasúti átjárón szeretett volna átkerekezni. A félsorompó csukva volt, a fénysorompó pirosan villogott. Ennek ellenére a fiatal biciklijével behajtott, és nekiütközött a Győr felől érkező vonatnak. A kerékpáros a helyszínen életét vesztette.

A kerékpáros már nem jutott át élve a túloldalra
Forrás:  police.hu

A Komárom- Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárókat gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel közlekedve is csak fokozott óvatossággal közelítsék meg. Ha a fényjelző tilosat mutat, vagy a sorompó leengedett állapotban van, meg kell állni. Kérik, hogy mindenki saját élete és testi épsége érdekében, tartsa be a szabályokat annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában