Fejlemény

2023.07.14. 15:45

Éjszaka nagyobb rendőri felügyeletre készülhetnek a szákszendiek a suhancok miatt

Egy ideje két kapucnis fiatal tartja félelemben éjszakánként a lakókat, akik miatt határozott lépésre szánták el magukat a helyiek.

Kemma.hu

Polgárőrséget alakítanak annak érdekében, hogy hasonló eset többé ne forduljon elő. Úgy tudjuk, bár anyagi kár érte a lakosokat, feljelentést egyelőre senki sem tett. Portálunknak nyilatkozott Varajti Gizella, aki a leendő rendvédelmi szervezet elnöki feladatait látná el.

– Pillanatok alatt összegyűlt 15 aláírás a közösségi csoportban, akik szívesen vállalták, hogy a most szerveződő polgárőr egyesület tagjai lesznek. Következő lépésként felveszem a kapcsolatot más rendvédelmi szervekkel, mint például a megyei szövetséggel, valamint a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal – nyilatkozta Varajti Gizella, a leendő egyesületi elnök, aki bízik abban, hogy polgárőri feladatokon túl közösségépítő szerep is jut majd a csoportnak.

Racsné Galambos Gréta, a Komárom-Esztergom vármegyei rendőrkapitányság szóvivője megerősítette portálunknak, hogy valóban nem érkezett sem bejelentés, sem feljelentés az esetekről. E-mailben megküldött válaszából kiderül, hogy a lakosok jelzéssel éltek a helyi körzeti megbízott felé – Fehér Istvánnál, aki adatgyűjtést végez a területen. Az Oroszlányi Rendőrkapitányság megszervezte a település visszatérő ellenőrzését, éjszakánként rendőri jelenlétre lehet számítani. A rendőrség kéri, hogy amennyiben bárki jogsértést tapasztal, tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában