Kapucnisok

2023.07.13. 17:32

Polgárőrséget alakítanak Szákszendet rettegésben tartó, rumlizó suhancok miatt

Egy ideje két fiatal tartja félelemben Szákszend lakóit, ami miatt határozott lépésre szánták el magukat a helyiek. Polgárőrséget alakítanak annak érdekében, hogy hasonló eset többé ne forduljon elő. Portálunknak nyilatkozott Varajti Gizella, aki a leendő rendvédelmi szervezet elnöki feladatait látná el.

Wágner Zsanett

A szákszendi éjszakák napok óta nem múlnak el zavartalanul. Mint megírtuk két sötét ruhás, kapucnis fiatal járja éjszakánként a falu utcáit. Volt olyan porta, ahol lopás történt, de többségében elriasztotta őket a kutyaugatás, ami dominóelvként működött az utcákban.

Mivel a településen évekkel ezelőtt megszűnt a polgárőrség, csak körzeti megbízott működik, helyi segítséget nem nagyon remélhetnek a lakók. Saját kezükbe vették az irányítást. Sőt, szerveződik helyben egy polgárőrség, aminek elnöki feladataira már van is kijelölt személy.

– Nagyon nem szeretném, ha ebből probléma lenne a későbbiekben. A lakosok szeretnék megvédeni az értékeiket, ami teljesen érthető. Ám az erőszakot akkor is el kell kerülni, ha tetten is érik a tolvajokat a lakók, mert a jog szerint ez már kimeríti az önbíráskodás fogalmát – nyilatkozta Varajti Gizella, a leendő egyesületi elnök portálunknak.

Megtudtuk, hogy pillanatok alatt összegyűlt 15 aláírás a közösségi csoportban, akik szívesen vállalták, hogy a most szerveződő polgárőr egyesület tagjai lesznek. Gizella több tárgyaláson is túl van már és azt ígérte, a közeljövőben felveszi a kapcsolatot más rendvédelmi szervekkel, mint például a megyei szövetséggel, valamint a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal is beszél majd.

Fehér István rendőr törzszászlós látja el a körzeti megbízott feladatait. Telefonon kerestük, de nem értük el. Később, amint reagál az esetre, beszámolunk a fejleményekről. Papp Attila Csaba polgármester szerint eddig nem fordult elő hasonló eset, Komárom-Esztergom vármegyében Szákszenden az egyik legalacsonyabb a bűnözési ráta. A városvezető jelenleg, külföldön tartózkodik, így csak később véleményezi az esetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában