Betörés

2023.07.12. 16:00

Sötét ruhába bújt, kapucnis fiatalok tartják rettegésben Szákszend lakóit

A tettesek tettesek benyitnak az ingatlanokba, dorbézolnak és nem kis kárt okoznak az udvarokban.

Kemma.hu

Napok óta nagy a felháborodás többek között a Győri- és a Mátyás király utcában élők körében, mert éjszakánként betörők járnak a faluban. A sötét ruhába bújt és kapucnit viselő tettesek benyitnak az ingatlanokba, dorbézolnak és nem kis kárt okoznak az udvarokban. Ha még csak az lenne a gond, hogy feldúlják a portákat, de súlyosabb bűncselekmény is történt már.

Úgy tudjuk, hogy biciklit is loptak, kocsikat rámoltak ki, de eltűnt már harcsázó horgászbot és néhány elektromos kapásjelző is. Az egyik hozzászóló arról írt, hogy lehet ők voltak, akik néhány héttel ezelőtt megmérgezték a kutyáját.

A hír futótűzként terjedt a közösségi felületen és a lakosok úgy döntöttek, a feljelentés helyett inkább saját kézbe veszik az irányítást. Alakult egy kisebb csoport, akik éjszaka már „járőröztek” a faluban. Kénytelenek így reagálni, ugyanis évek óta nem működik polgárőrség a településen és a lakók értékeik védelme érdekében ezt a megoldást látták a legjobbnak.

Már egy egyesület létrehozásának gondolata is felmerült a csoportban, jelenleg toborzás folyik, hogy hasonló problémák ne forduljanak elő többé. Nagyon jól szervezett csoport működik a környező településeken, például Bokodon vagy Dadon, akik szívesen segítenek, de megoldást jelenthet köztéri kamerák felszerelése is.

Papp Attila Csaba polgármester szerint eddig nem fordult elő ilyen eset. Szákszenden hosszú évek óta nagyon alacsony a bűnözési ráta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában