nap képe

2017.09.18. 17:30

Íme, az 1910-es évek tatai Fucsovics Mártonjai és Babos Tímeái

Ma szinte minden a teniszről szól, hála a Fucsovics Márton és a magyar teniszválogatott bravúrjának, Tatán azonban már 100 éve is népszerű volt ez a sport. És erről fotónk is van.

kemma.hu

Teniszezők 1913-ban Tatán

Forrás: Torjay Valert/Fortepan

Bravúros napokat tudhatnak maguk mögött a magyar teniszezők. A kanadai Québecben vasárnap döntős Babos Tímea tíz helyet javítva az 53. a női teniszezők világranglistáján, míg az oroszok elleni Davis Kupa-párharc hőse, Fucsovics Márton két helyet javítva a 111. a férfiak között.

Mint ismert, Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 6:4-re legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc vasárnapi zárónapján, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba. Mindeközben Babos Tímea, Andrea Hlavackova magyar, cseh duó nyerte a kanadai Québecben rendezett keménypályás női tenisztorna párosversenyének döntőjét.

Tatán, a Cseke-tó mellett azonban már hosszú évtizedek óta működik teniszpálya, a Fortepan gyűjteményében pedig találtunk is fotót az akkori sportolókról.

Teniszezők 1913-ban Tatán
Forrás: Torjay Valert/Fortepan

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!