Celeb

2024.02.02. 09:00

Nyárra félig szabad lehet Lagzi Lajcsi, de a dáridózás még odébb van

Nyártól jobb sors várhat Lagzi Lajcsira, azonban még teljes nem lehet az öröme és a szabadsága.

Kemma.hu

Lagzi Lajcsi már lassan 1 éve vonult be a börtönbe, azonban az eddig eltelt idő jó részét nem a hűvösön, hanem a börtönkórházban töltötte. Jelenleg is a berettyóújfalui börtönkórház lakója. Ha minden jól megy, akkor nyár elején elhagyhatja a kórházat, azonban teljes szabadságát még nem nyeri vissza - számolt be róla a Borsonline.

Lajcsi a kórház után reintegrációs őrizetbe kerülhet, vagyis háziőrizetben lesz. A lábára nyomkövető kerül, így ügyvédje szerint az országjáró fellépésekre még várnia kell a zenésznek. Dr. Csontos Zsolt szerint védencének nagyjából egy évet kell börtönben töltenie, ami a számítások szerint júliusban lejár. A háziőrizetet kérvényezni kell, ezt a tatai zenész és jogi képviselője egyszer kérheti. Ha befogadják a kérelmet, akkor egy meghallgatás vár Galambos Lajosra, és csak azt követően kaphat engedélyt a távozásra. Szabad ember azonban így sem lesz teljesen. Ebben az esetben meghatároznak egy helyet, ahol élhet és  időpontokat, amikor elmehet vásárolni és ügyeket intézni. Mindezek tükrében az utazgatások és fellépések még egy darabig a háttérbe szorulnak.

A dáridózás atyjának ügyvédje el is mondta, kizárt, hogy Lajcsi színpadra lépjen.
– Ügyfelem speciális helyzetben van, hiszen a fogvatartottak, akik reintegrációs őrizetbe kerülnek, elmehetnek ugyan egy munkahelyre dolgozni, de Lajcsi zenész, akinek az a munkája, hogy járja az országot. 

Véleményem szerint majdnem teljesen kizárt, hogy folyamatosan engedélyeket kérjen azokra a helyekre, ahol koncertet szerveznének neki... 

De véleményem szerint Lajcsi már attól is sokkal jobban lesz fizikailag és szellemileg is, ha a saját otthonában töltheti le a büntetése fentmaradó részét – fejtette ki dr. Csontos Zsolt, Lajcsi ügyvédje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában