Börtön

2023.06.05. 13:40

Galambos Lajos állandóan a börtönkórházban van: sokkal hamarabb szabadulhat

A mocsai zenész alig egy hónapja kezdte meg börtönbüntetésének letöltését, de meglehet, hogy már vághatja is a centit.

Kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, április 26-án megkezdte börtönbüntetését Baracskán a dáridózás atyja. Galambos Lajos a bevonulása után azonban sok időt nem töltött a rácsok mögött, börtönkórházba kellett szállítani. A zenész gyógyíthatatlan betegsége miatt már többször került kórházba, testvére folyamatosan próbálja benne tartani a lelket.

A Borsonline legfrissebb információja szerint Galambos Lajos gyakorlatilag egyetlen percet sem töltött a számára kijelölt körletben, mióta bevonult a baracskai büntetésvégrehajtási intézetbe, hogy megkezdje a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését. Bevonulása után szinte azonnal rabkórházba került, hogy felmérjék egészségi állapotát, majd ugyan visszavitték az eredetileg neki rendelt intézménybe, de folyamatosan a kórházi részlegen van, ahol orvosi felügyelet alatt áll. Galambos ügyvédje hétfő reggel a Rádió 1-en, Balázséknál beszélt arról, hogy ügyfele számára egy új lehetőség nyílt meg arra, hogy hazatérhessen és otthonában tölthesse le büntetésének hátralévő idejét.

– Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a  saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek.

Laikusként pedig mindenki beláthatja, hogy nem szolgál büntetési célt, ha valaki folyamatosan egy betegszobám van elhelyezve a börtönben

– mondta a Rádió 1 reggeli műsorában dr. Csontos Róbert ügyvéd, aki Lajcsi állapotáról is beszélt és cáfolta a híreszteléseket, melyek szerint ügyfele éhségsztrájkba kezdett a rácsok mögött.

– Tegyük ezt tisztába. Lajcsi nem a saját döntése alapján nem eszik rendesen, vagyis nem sztrájkol. Arról van szó, hogy az egyik betegsége miatt, szilárd táplálékot nem tud fogyasztani. A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így  a lebbencsleves, vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket – tette hozzá Galambos ügyvédje. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában