COPD vs. kifogás

2024.01.21. 18:00

Gyógyíthatatlan betegség vagy színjáték, amivel Lajcsi megint trükközik a börtönnel?

Galambos Lajos, mocsi trombitás 2023. április 26-án vonult be a baracskai börtönbe. Lajcsit áram-, víz- és gázlopás miatt ítélték 3 és fél éves börtönbüntetésre. Már beköltözését hosszú huzavona előzte meg. De bent is mindig akadt vele valami baj. Az Origo.hu összeszedte, mi mindennel próbálkozott a trombitás az elmúlt majdnem egy évben.

Kemma.hu

A COPD egyébként valóban súlyos betegség

Forrás: TV2

Mint azt az origo.hu megírta, a trombitásnak, aki tavaly április végén vonult be, eredetileg jóval korábban, február 15-én kellett volna rácsok mögé költöznie. Ám akkor halasztást kért rejtélyes betegségére és rossz egészségi állapotára hivatkozva.

Végül azonban nem maradt más lehetősége, be kellett vonulnia a börtönbe, hiszen a halasztási kérelmét elutasította a bíróság. Bent aztán hamar kiderült, hogy a mocsai trombitás nem a cellák mögött, hanem a börtönkórházban tölti majd a büntetését, de – ahogyan az Origo fogalmazott – így is folyton a kifogásokat kereste, a mai napig folyamatosan panaszkodik.

Nem adja fel, folyton trükközik a börtönben is, mindent megtesz azért, hogy a hátralévő hónapokat házi őrizetben tölthesse

írták, és azt is összeszedték, mi mindennel próbálkozott Lagzi Lajcsi az elmúlt majdnem egy évben.

Galambos Lajos színpadias körülmények között, magánmentővel vitette magát Baracskára, ahol két nappal bevonulása után máris a gyengélkedőre került. Hamar körvonalazódott: mindent meg fog tenni azért, hogy ne kelljen bent lennie sokat.

– Aggódik érte a családja és aggódom érte személy szerint én is. Többször beszéltünk telefonon, és hallottam a hangján, hogy nincs jól.
Mióta bekerült, alig eszik valamit az egészségi problémái miatt. Pszichésen jól viseli a rácsok mögötti életet, fizikailag annál kevésbé... Súlyos betegsége miatt szállították át teljes kivizsgálásra a büntetés-végrehajtás központi kórházába is. Nem tudom, meddig lesz ott, de a bv-s telefonját vihette magával, mivel csak ideiglenesen került át oda, így továbbra is tudunk beszélni – mondta akkor az ügyvédje, Csontos Zsolt.

Az áramlopásért elítélt mulatós zenész láthatóan nem akarta letölteni a büntetését, volt idő, mikor egyáltalán nem evett, vagyis éhségsztrájkot folytatott arra hivatkozva, hogy nem adnak neki megfelelő ételt, amit speciális étrendjébe beilleszthetne. Odabent dokumentálták, milyen kevés ennivalót fogyaszt: szinte érintetlenül vitték el tőle az ételeket.

Nem lelki okai vannak az étvágytalanságának, ez is összefügg a betegségeivel. Véleményem szerint egyértelműen nincs abban az állapotban, hogy a büntetését meg tudja kezdeni, így nagy valószínűséggel megszakítják azt. Csak az a kérdés, hogy mikor

– vélekedett az ügyvéd május elején, ez azonban eddig még nem történt meg. Az Origo szerint Lagzi Lajcsi már május végén azon mesterkedett, hogy házi őrizetben tölthesse a maradék büntetését, ez azonban nem jött össze neki.

Pár héttel később már arról szóltak a hírek, hogy a trombitás arra panaszkodik, nem telefonálhat eleget, családjával például csak heti 50 percet. Azt is sérelmezte, hogy néhány rab, ha teheti, az áramlopási ügyén gúnyolódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában