Megkezdte

2023.04.26. 13:35

Most érkezett: bevonult a börtönbe Galambos Lajos - ügyvédje a kapuig kísérte

A mocsai trombitás Baracskára vonult be. Elárulta, miért.

Kemma.hu

Ennyi volt, nincs tovább

Forrás: borsonline.hu

Fotó: Máté Krisztián

Április 26-án, szerdán délelőtt megkezdte börtönbüntetését Galambos Lajos. A trombitás emelt fővel, igaz, fekve érkezett Baracskára.

Mint arról korábban beszámoltunk, a mocsai zenésznek már február 15-én be kellett volna vonulnia, azonban akkor az egészségi állapotára hivatkozva halasztási kérelmet nyújtott be. A bíróság azonban ezt elutasította, így egy ideje már tudni lehetett, hogy nincs visszaút, Lajcsinak meg kell kezdenie a rá kiszabott büntetést.

Arról azonban, hogy pontosan mikor és hová vonul be a trombitás, mostanáig csak találgatások láttak napvilágot. Korábban úgy lehetett tudni, Kecskeméten kezdi meg a börtönbüntetését, ám azóta eltelt két hónap, és a BV azt a szakmai döntést hozta, hogy Baracskára kell mennie. Feltehetően itt volt hely a befogadására – magyarázta Csontos Zsolt, Lajcsi ügyvédje, megerősítve a Borsnak, hogy Lajcsi a baracskai büntetés-végrehajtási intézetbe vonult be.

Lajcsi az egyik utolsó koncertjét Tatabányán adta, később, az utolsónál úgy fogalmazott:

Nem úgy szól a trombita, ahogy kellene, de a doktornő is megmondta, hogy kevesebbet fújhatom... A magasabb hangok nem mennek igazán és nem is szabadna, de úgyse bírom ki. Nekem a zene az életem. Olyan ez, mintha elvennék az oxigént, ami most megtörtént velem szó szerint és átvitt értelemben is

– utalt Galambos Lajos a tüdőbetegségére a Borsnak.

Azzal, hogy Galambos Lajos kérelmét elutasították, lehetett tudni, hogy az egészségi állapota ide vagy oda, be kell vonulnia. Április 26-án pedig megkezdte a büntetését. Lajcsit 2022 decemberében ítélték jogerősen 3 év hat hónapos letöltendő börtönre, miután áram-, gáz-, és vízlopásban, valamint vesztegetésben is bűnösnek találták. Ügye 2015-re nyúlik vissza, ekkor törtek a népszerű zenészre és családjára a mocsai birtokukon. A nyomozati szakban Lajcsi 125 napot töltött előzetesben, majd elkezdődött a közel 8 évig elhúzódó tárgyalássorozat. Ennek során egyszer bírót cseréltek, két vádlott pedig betegség miatt életét vesztette. A kálváriára Galambos Lajosnak végül a házassága és az egészsége is ráment.

Lajcsira Baracskán valamikor 72 órán belül vár egy egészségügyi állapotfelmérés, ami esetében sorsdöntő lehet, hiszen eldőlhet, hogy szüksége van-e folyamatos orvosi ellátásra az ismert tüdőbetegsége okán. Az ügyvédje, dr. Csontos Zsolt, aki egyébként egészen a börtön kapujáig kísérte Lajcsit és aki legközelebb egy hét múlva meglátogatja majd a trombitást a rácsok mögött, a Borsnak így fogalmazott:

– Jómagam elkísértem őt egészen a kapuig. Egyébként egy magánmentővel indultunk az otthonától, hiszen minden lehetséges forgatókönyvre fel kellett készülnünk. Szerencsére gond nélkül telt az utunk. Ügyfelem a családjától még otthon elbúcsúzott. Mielőtt útjára engedtem, annyit kértem tőle, hogy próbáljon meg minél gyorsabban alkalmazkodni az új helyzethez. Egyébként pszichésen nagyon erősnek láttam őt. Úgy jellemezném, hogy férfiasan viselte a sorsát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában