Döntés

2023.04.14. 09:52

Ennyi volt! Tényleg börtönbe kell mennie Galambos Lajosnak

Megszületett a jogerős döntés Lagzi Lajcsi régóta húzódó ügyében.

Kemma.hu

Ennyi volt, nincs tovább

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz P.

Mint arról korábban beszámoltunk, Galambos Lajost 2022 decemberben ítélték jogerősen 3 év hat hónapos letöltendő börtönbüntetésre, amiért áram-, gáz-, és víz lopásban, valamint vesztegetésben bűnösnek találták. 

A nyomozati szakban Lajcsi 125 napot töltött előzetesben, majd elkezdődött a 2015-től közel nyolc évig elhúzódó tárgyalássorozat, melynek során egyszer bírót cseréltek, két vádlott betegség miatt életét vesztette, és amire Galambos Lajosnak nem csak a házassága ment rá, de végül az egészsége is. A zenész január 30-án halasztási kérelmet is nyújtott be a védőjével, hogy később kezdhesse meg a büntetésének a letöltését az egészségi állapota miatt.

A Bors azonban nemrég megírta, hogy megszületett a jogerős döntés Lajcsi halasztási kérelmének ügyében. A Budapest Környéki Törvényszék az esettel kapcsolatban ugyanis azt közölte, hogy a másodfokú bíróság helybenhagyta a döntést, azaz a zenésznek börtönbe kell vonulnia, és már csak a BVOP-n (Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága) múlik, hogy pontosan hova és mikor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!