komoly helytállás

2018.07.03. 10:57

Kigyulladt egy éppen arató kombájn Tarjánban

Hétfőn kigyulladt egy aratást végző munkagép a tarjáni halastavaknál. A gépkezelő nyolc poroltót is elhasznált, de így sem sikerült megfékeznie a tüzet.

kemma.hu

Július 2-án, a kora délutáni órákban kigyulladt egy kombájn Tarjánban. A munkagép kezelője nagyon felkészült volt, mert nemcsak az előírásnak megfelelő egy poroltót tartotta magánál. Miután észlelte, hogy a kombájn magtár részében lévő gabona izzik, és az átterjedt a munkagépre is, összesen nyolc darab poroltó készüléket használt fel a kialakulóban lévő tűz megfékezéséhez. Azonban így sem járt teljes sikerrel – tudtuk meg Káli Sándortól, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől.

Elsőként a vértestolnai önkéntes tűzoltók értek ki a helyszínre, akik azonnal megkezdték az oltást. Az utánuk Tatabányáról kiérkező hivatásos tűzoltókkal közösen sikerült megakadályozni a kombájn teljes leégését. Az oltást végül két vízsugárral végezték el. Sajnos az anyagi kár a gyors beavatkozás ellenére is jelentős, több százezernyi. Személyi sérülés viszont nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!