mérkőzések

2019.03.29. 16:09

Ezeken a meccseken szurkolhat a hétvégén

A hétvégén kézi-, kosár- és vízilabdacsapatainkért is szoríthatnak a szurkolók, hölgyek és urak egyaránt pályára lépnek.

A 24 óra összeállítása

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Kézilabda, EHF-kupa, férfi- csoportmérkőzés, 6. forduló

Grundfos Tatabánya KC–HC Eurofarm Rabotnik (macedón)

Győr, Audi Aréna, vasárnap, 15 óra.

Gyakorlatilag ünnepelni mehet a Rába partjára Matics Vladan vezetőedző csapata, ugyanis a hétközi kupafordulóban a német Hannover alaposan elpáholta a horvát Nexe gárdáját, és ezzel eldőlt, hogy a kék tigrisek a B csoport élén végeznek. Matics mester a hétvégi meccs kapcsán egyebek mellett azt emelte ki, hogy a Rabotnik szinte biztosan jobban játszik majd, mint a két együttes első találkozóján, hiszen semmi nyomás nincs rajtuk. De ugyanez elmondható a Tatabányáról is, mégpedig, hogy teher nélkül léphet pályára. Ennek megfelelően a vendéglátók szakvezetője látványos találkozóra számít.

A mérkőzést két ciprusi játékvezető, Panaidesz és Andreu dirigálja.

NB I. B, Nyugati csoport, női, 17. Forduló

Mohácsi TE–Dorogi ESE

Két hét szünet után folytatódnak a másodosztály küzdelmei, Bona Gergő tanítványai a 17. fordulóban Mohácsra látogatnak. Az őszi találkozón rendkívül gólszegény teljesítményt nyújtott mindkét alakulat, ugyanakkor a Dorognak nem sikerült otthon tartania a két pontot (16-18). A dorogiak most megerősített kerettel utaznak a Baranya megyei alakulathoz, ahol nemcsak a bajnokságban, hanem a kupában elszenvedett vereségért (28-31) is visszavágnának.

NB I. B, férfi, Nyugati csoport, 18. forduló

Tatai AC–ETO-SZESE Győr

Tata, vasárnap, 18 óra.

Újabb nehéz meccs előtt állnak a tataiak, hiszen a Győr a 3. helyen áll a tabellán, mindössze 3 vereséget elszenvedve. – Régóta együtt vannak a kisalföldiek, több rutinos játékos is a keret tagja, de szeretnénk egy jó mérkőzést játszani – mondta Radnai Nándor, a TAC technikai vezetője. Hozzátette: a szezon hajrájának szeretnének úgy nekivágni, hogy ne kelljen hátrafelé nézegetniük a tabellán.

A ta­taiaknál Györfi Márió nem bevethető sérülés miatt.

Kosárlabda, amatőr női NB I., Piros csoport, 20. forduló

Tatabányai KC–Dávid Kornél KA

Tatabánya, szombat, 16 óra.

Kár lenne tagadni, a középmezőnyben lévő TKC esélyesként várja a hétvégi találkozót, riválisa ugyanis mindössze az utolsó előtti helyen áll a tabellán, 3-16-os mérleggel. – Azt, hogy favoritok vagyunk, bizonyítani is kell, természetesen szeretnénk gyarapítani győzelmeink számát. Erre jó esély kínálkozik, ugyanis idegenben is jobbnak bizonyultunk az akadémistáknál – fogalmazott Mózes Emil szakosztályvezető. A TKC-nál mindenki bevethető.

NB I. B, Piros csoport, férfi, 26. forduló

Vasas Akadémia–OSE Lions

Budapest, Sport 11 Sportcentrum, vasárnap, 18 óra.

Az OSE Lions múlt heti, Budafok elleni hazai sikerével eldőlt, hogy az oroszlányi csapat biztosan az alapszakasz harmadik helyén végez. A jelenleg a hetedik helyen álló Vasas már biztos résztvevője a rájátszásnak, és ha az akadémisták nyernének Oroszlányon az is előfordulhatna, hogy a két csapat legközelebbi bajnokiját éppen egymás ellen vívná, újra Oroszlányon, csak éppen már a rájátszásba.

Vízilabda, OB II., középszakasz, férfi, 2. forduló,

1. mérkőzés

Tatabányai Vízmű SE–Csongrád

Eger, szombat, 12 óra.

A bajnokság legjobb nyolc csapatának részvételével, két csoportban folytatódik a kuparendszerű bajnokság. Ebben a szakaszban dől el, hogy mely csapatok játszhatnak majd a bajnoki címért. A vízművesek eddig veretlenül, sőt pontveszteség nélkül vették az akadályokat, ám most a további csoportgyőztesek lesznek a riválisai Gebauer Lajos játékos-edző tanítványainak. Azaz nehéz találkozók várnak a TVSE-re.

2. mérkőzés

Eger–Tatabányai Vízmű SE

Eger, szombat, 14:30 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában