lehengerlő teljesítmény

2020.02.12. 13:46

Kun Annával soraiban Világkupa-ötödik lett a magyar párbajtőrcsapat

A magyar lányok a barcelonai Világkupán a verseny előtt világranglistát vezető lengyel csapatot verve szerezte meg a bravúros ötödik helyezést.

Kemma.hu

Forrás: hunfencing.hu

Fotó: BIZZI TEAM

Spanyolországban, Barcelonában rendezték a női párbajtőrcsapat Világkupáját, ahol a nagyon fiatal, Borsody Emma, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga összeállítású csapattal Magyarország is képviseltette magát – írja a hunfencing.hu.

A lányok óriásit küzdöttek és a verseny folyamán olyan országok csapatait utasították maguk mögé, akik jóval a mieink előtt állnak a világranglistán. A magyar csapat teljesítményével az olimpiai kvalifikációs időszak legjobb eredményét érte el. Sajnos a lányoknak a tokioi kvalifikációra nincs esélyük, azonban a barcelonai szereplésükkel bizonyították, hogy a jövőben számolni kell velük, hiszen bárki komoly vetélytársai tudnak lenni.

A mieink egy csehek elleni 45:29-es kötelező győzelemmel melegítettek a következő párharcokra. A könnyed siker után jött a lehengerlő teljesítmény és a lányoknak három bivaly erős együttest sikerült megverniük. Nyolcaddöntőben jöttek azok az észtek, akik az előző Világkupán a legjobbnak bizonyultak. Végig vezetve, magabiztos 40:31-es sikert arattak a magyar tőrözők. A negyeddöntőben sajnos az oroszok jelentették számunkra a megállót, akik 40-31-es eredménnyel robogtak tovább az elődöntőbe. Csüggedésre azonban nem volt ok, hiszen az 5-8. helyért még nagy volt a küzdelem. Először Franciaországot múltuk felül szoros csatában 43:39-re, majd az 5. helyért a a verseny előtt a világranglistát vezető lengyeleket sikerült legyűrni 37:28-ra.

Kovács István vezetőedző a verseny után úgy fogalmazott, hogy nagyon jó szellemű csapat vívott és mindenki hozzátett ehhez a csodálatos eredményhez. Az ötödik helynél jobban legutóbb a 2014-es kazanyi világbajnokságon tudtunk szerepelni. A mester értékelésében Muhari Eszter szenzációs vívását külön kiemelte.

Eredmények

Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 40:31 (Kun +6, Muhari +5, Borsody -2)

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 31:40 (Muhari 0, Nagy 0, Kun -2, Borsody -7)

Az 5-8. helyért: Magyarország-Franciaország 43:39 (Muhari +9, Kun -6)

Az 5. helyért: Magyarország-Lengyelország 37:28 (Muhari +13, Nagy -1, Kun -3)

Végeredmény: 1. Korea, 2. Kína, 3. Egyesült Államok, …5. Magyarország (Borsody Emma, Kun Anna, Muhari Eszter, Nagy Kinga)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában