életmód

2018.12.22. 07:00

Katus Attila óriási edzéssel mozgatta meg a tatabányaiakat (fotók)

Ezúttal is rengetegen vettek részt a tatabányai Cutler Pulzus Fitness nyílt napján, ahol Katus Attila két edzést is tartott.

Szűr Annamária

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Sz. A.

A Cutler Pulzus Fitness ingyenesen látogatható nyílt napján számos edzésformát kipróbálhattak a jelentkezők. Vasárnap reggeltől többek Fittbody, Kraftfitness, Hot Iron és Cross Training is várta az érdeklődőket az edzőteremben, no meg Katus Attila. A többszörös Európa- és világbajnok szakedző két edzést is tartott a nap folyamán, így népszerűsítve az egészséges életmódot és a testmozgást.

Mint megtudtuk, nagy érdeklődés övezte a nyílt napot, lényegében pillanatok alatt beteltek a csoportos órák, és sokan éltek azzal a lehetőséggel is, hogy a terem eszközeit kipróbálják a Sportfest ideje alatt.

Jenei Csabától, a terem egyik tulajdonosától, aki testvérével, Attilával vezeti a központot, megtudtuk, hogy a sportos életmód hirdetése, népszerűsítése volt a nyílt nap elsődleges célja. Mint kiemelte, az ismert életmód-tanácsadó és edző Katus Attila mindkét órája telt házas volt, de az összes edzés nagyon népszerű volt.

Sokan edzettek együtt

– Több mint százan jöttek csak a csoportos órákra, és még ezen kívül az edzőtermet is sokan felkeresték, ugyanis azt is ingyenesen lehetett használni ezen a napon. Folyamatosan fogunk ilyen programokat csinálni, és a most betegség miatt elmaradt szemináriumot is bepótoljuk a közeljövőben – részletezte Csaba, akinek az egyik legnagyobb visszajelzés az volt, hogy a vendégek mosollyal az arcukon jöttek ki az edzésekről a nap folyamán.

Mint kiemelte, körülbelül két nap alatt beteltek a helyek, amikor meghirdették a nyílt napot, ez pedig azt is jelzi, hogy örömmel térnek vissza hozzájuk az emberek, valamint annak is bizonyítéka, hogy érdemes volt múlt hónapban kibővíteni a termet, és újabb gépekkel, eszközökkel felszerelni azt.

Katus Attila a test fejlesztése és a mozgásformák helyes kivitelezése mellett a lélek erősítésére, valamint a motiválásra is nagy hangsúlyt fektetett az edzésein.

Önmagunkat legyőzni

Többek között arról beszélt a vele edzőknek, hogy az ember saját maga építi fel a saját korlátait, de le is tudja dönteni azokat. Felidézte, hogy a térdműtétje után milyen volt újra felépíteni önmagát, visszakapni a mozgást, annak szabadságát, és hogy ez bizony gondolkodásmódjára, az élethez való hozzáállására is hatott. Mosolyogva tette hozzá, hogy ő a mai napig imádja felfedezni az emberi testet, a saját határait, és ezért is szép ez a szakma.

Ha pedig szakma, akkor már az is szóba került, hogy a bemelegítés és a nyújtás is nagyon fontos, nem csupán az edzés, valamint hogy az erő és az állóképesség egyaránt nagyon fontos, ezért kell fejleszteni ezeket csakúgy, mint a koordinációt, vagy épp azt, hogy az ízületek megfelelően működjenek, az ügyességnek, gyorsaságnak, erőnek ugyanis nem csak az edzőteremben vehetjük hasznát.

A test reagál a változásra

Gondolatai rímeltek arra, amit tavalyi tatabányai edzése után mondott el a Kemma.hu-nak: legyen az a célunk, hogy jobbak legyünk, mint tegnap voltunk! Ha pozitív irányba változtatunk, arra a testünk is reagálni fog, ez a fejlődés pedig az élet minden területére ki fog hatni.

Újabb programokkal készülnek az edzőteremben a következő időszakra

Jenei Csabától, a terem egyik tulajdonosától megtudtuk: december 29-én az egész napos Karácsonyi Crossmass Challenge háziversenyen a crossfitesek mérhetik majd össze az erejüket, ügyességüket, a szünetben pedig házi felhúzóversenyt szerveznek.

Ezt a crossfites versenyt jövőre megyei vagy országos szintre is ki szeretnék bővíteni, szabadtéren, kinti eszközökkel megszervezve azt.

Mint megtudtuk, januárban újraindul az Életmód Club is, amelynek programjai eddig is óriási népszerűségnek örvendtek, és a legutóbbi 9 hetes programot is többen tíz kiló fölötti fogyással zárták, köszönhetően az étrendnek, edzésterveknek és edzőknek.

A nyílt napon is kipróbálható, az Amerikából indult Crossfit célja a funkcionális erő fejlesztése, de nem pusztán testi, hanem lelki szempontból is, így inkább nevezhető edzésfilozófiának.

Az edzéseken számos mozgásforma szolgálja a fejlődést, így például az olimpiai súlyemelés, az erőemelés, de gimnasztikai gyakorlatok is vannak, hogy csak néhányat említsünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában