sikerek

2020.02.26. 06:53

Egyéni és országos csúcsokat javítva taroltak az oroszlányi súlyemelők

Sok oroszlányi súlyemelő korosztályuk és súlycsoportjuk legjobb eredményét adták át a múltnak, így nem véletlen, hogy érmekkel térhettek haza a fővárosból.

Petrik József

Forrás: Beküldött

Az Oroszlányi Városi Súlyemelő és Erőemelő Egyesület (OVSEE) sportolói megkezdték a verseny­idényt. Bagócs János és Likerecz Attila tanítványai „ hazai pályán”, Oroszlányon vettek részt területi minősítő viadalon. A klub színeiben négyen léptek dobogóra. A 10 éves Mikhel Panka korcsoportjában a maximális 90 ponttal végzett az élen, emellett a 13 éves Ehrlich Panka elsőéves serdülőként kiváló eredménnyel, hat jó fogással mutatkozott be új korosztályában. Eredményével jogot szerzett arra, hogy rajthoz álljon a kiemelt versenynek minősülő Baczakó-kupán, Budapesten. A felnőttek között Csernák János és Varga Lajos szintén hat-hat jó fogással rukkolt elő.

A fővárosban, a BKV Előre csarnokában rendezett Baczakó-kupán is jól teljesítettek az oroszlányiak. Ehrlich Panka a serdülők 55 kilogrammos súlycsoportjában hét országos csúcsot megjavítva lett első. Eredménye azért is dicséretes, mert ez az első szezonja új korosztályában. Egyre inkább úgy tűnik, hogy követi majd világbajnok édesanyját, Likerecz Gyöngyit és édesapját, a sportág szintén jeles képviselőjét, Ehrlich Györgyöt.

Több versenyző is megdöntötte saját csúcsát (Fotó: Beküldött)

A serdülők 49 kilós mezőnyében Eszenyi Fanni szintén szép teljesítménnyel lett első és különdíjas, bár szakításban megijesztette mestereit, miután a kezdő súlyt csak harmadik próbálkozásra teljesítette. A folytatásban, lökésben már három jó kísérlettel javított egyéni csúcsot. A serdülő Európa-bajnokság 6. helyezettje, Mikhel Eszter most egy kicsit visszafogottabban versenyezve végzett az élen.

Szalai Lili ismételten javított a serdülő Eb-n elért eredményén, így ő sem talált legyőzőre az ifjúsági korcsoportban, 72 kg-ot szakítva és 86 kg-ot lökve céltudatosan halad az U15-17-es kontinensviadal felé. Lili az arany mellé egy különdíjat is begyűjtött. Oláh Natália a hagyományokhoz híven jól teljesített az 55 kilósok között, összetettben 124 kilogrammot ért el. A 49 kilós Talabér Szonja szép versenyzéssel második lett a felnőttek között.

Bimbó Brendon (55 kg) az ifjúságiak mezőnyében szintén győzött, miként Huber Bence (61 kg) is. A 109 kilós Luc Levente a junior korosztályban állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Ezek a produkciók mind-mind nagyon biztatóak a jövőre nézve, különösen, hogy még az idény elején járunk.

– Összességében megállapíthatjuk, hogy súlyemelőink nagyon jó irányban haladnak a soron következő versenyekre történő felkészülés útján – mondta Bagócs János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában