hirdetés

2021.08.31. 15:07

A szép bőr elérése májtisztítással és hialuronsavval

A bőrünk nem önmagától válik széppé és azt sem várhatjuk, hogy az egészségtelen életmód mellett alkalmazott szépségápolási termékek majd segítenek a problémáinkon. A bőr állapotát ugyanis nagyban befolyásolja, hogy milyen életmódot folytatunk. Ha dohányzunk, ha mértéktelenül fogyasztunk alkoholt, ha gyorséttermi és feldolgozott élelmiszereken élünk, akkor ezek a rossz szokások a bőrünkön is meglátszanak majd. Gyorsabban öregszünk, hamarabb megjelennek az arcunkon a mélyebb vonalak, ráncok, és még bőrgyulladással is számolnunk kell. A szép bőr elérése nem nehéz, hiszen az egészséges életmód, a máj tisztítása, és az egyes szépségápolási termékek, mind-mind segíthetnek nekünk.

PR-cikk

Forrás: fizkes/Shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A bőr és a máj kapcsolata

A máj állapota tükröződik az arcbőrünkön. Sok esetben nem a bőrünket kell kezelni, hanem a máj egészségi állapotára, tisztítására, erősítésére szükséges fókuszálnunk. A szervezetünknek bizonyos időközönként úgynevezett méregtelenítésre van szüksége, hiszen a bőrünk textúrája, tónusa, csakis akkor lehet friss, üde és fiatalos.

A májtisztítás nem csupán a bőrünk állapotát, textúráját javítja. Májtisztítás hatására több lesz az energiánk, jobb lesz az emésztésünk, a hangulatunk, és természetesen a hajunk, a bőrünk és a körmünk is sokkal egészségesebb küllemet ölt majd.

A táplálkozás nem csupán a máj, hanem a bőr állapotára is kihat. Az állati zsírok, a magas zsírtartalmú tejtermékek, a feldolgozott élelmiszerek, a tartósítószerekkel dúsított termékek, mind – mind rontják a bőrünk textúráját, megjelenését és állapotát.

A májtisztító máriatövis

A hidratáció – a víz és gyógyteák –, az esszenciális zsírok, a zöldségek és gyümölcsök, egyszóval az egészséges táplálkozás, rendkívül pozitívan hat a bőr állapotára. Ezek a táplálékok és egészséges italok a májtisztítást is elősegíthetik. Gyógynövények közül, a Kanári-szigetekről származó máriatövis lehet a támaszunk. A máj megtisztulását, a máj regenerációját a gyógynövény aktív hatóanyaga, a szilimarin nevű vegyület segíti. A szilimarin erős antioxidánsként működik. A máriatövis gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, amelyek lehetővé teszik a tápanyagok – vitaminok, ásványi anyagok – felszívódását, ami lényeges, hiszen sok betegség okozója lehet, ha a tápanyagok nem tudnak kellőképpen hasznosulni. A gyógynövény leginkább zúzott, szárított formában támogatja meg a májsejtek regenerációját. A gyógynövény teakészítésre is alkalmas. Fogyasztását követően, már hamarosan érezhetjük is pozitív hatásait, akár a bőrünk állapotán is. A bőr kinézetét tehát belsőleg is fokozhatjuk, de akkor is sokat javulhat a bőrünk állapota, ha hialuronsavat használunk a bőrápolás során.

Szépségünk fokozása hialuronsavval

A hialuronsavat a saját szervezetünk is termeli. Többek között a bőrben és az ízületekben található meg. Az arcápolás során, gél formájában használhatjuk. Miben lehet a segítségünkre? A bőr hidratálásában, az öregedési folyamatok lassításában, a bőr regenerációjában és méregtelenítésében. A szépséget is biztosító hialuronsav segíti a hegek és a sebek gyorsabb gyógyulását, illetve csökkenti a mélyebb ráncokat és meggátolja az újabbak kialakulását.

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában