Építkezés

2023.08.14. 19:59

Közösségeket kell teremteni a Kárpát-medencében

A magyarság Kárpát-medencei megmaradásához közösségek teremtésére van szükség – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Bács-Kiskun vármegyei Tasson hétfőn az MTI szerint.

MW

Tass, 2023. augusztus 14. Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelõs államtitkára beszédet mond a XXII. Kárpát-medencei Háló tábor megnyitóján a Bács-Kiskun vármegyei Tasson 2023. augusztus 14-én. A tábort a kormány támogatásával a Háló Közösségi és Kulturális Központ szervezte az ÁGOTA (Állami Gondoskodásban Élõ és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Alapítvány) alapítvány Tass - Alsószenttamáson található ifjúsági, szabadidõs, kulturális, képzési és lelkiségi központjában. MTI/Bús Csaba

Fotó: Bús Csaba

Soltész Miklós a XXII. Kárpát-medencei Háló tábor megnyitóján arról beszélt, hogy a magyarság megmaradásáért közösségeket kell építeni a Kárpát-medencében, és ezeket a közösségeket a kormány a táboroztatás lehetőségével is támogatja.

A latin, szláv, germán tengerben itt vagyunk egy sajátságos gondolkodással és egy sajátságos nyelvvel

– mondta az államtitkár, aki hozzátette, hogy 

több száz, több ezer tábor szervezéséhez nyújt segítséget a kormány több százezer embernek.

A Háló tábort a kormány támogatásával a Háló Közösségi és Kulturális Központ szervezte az Ágota Alapítvány Tass-Alsószenttamáson található ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központjában. 

Az Ágota Alapítvány 2018-ban vásárolta meg kormányzati támogatással azt a héthektáros területet Tass-Alsószenttamáson, ahol ifjúsági, szabadidős, kulturális, képzési és lelkiségi központ épült gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyerekeknek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában