alakuló ülés

2019.10.28. 10:48

Megalakult a dorogi képviselő-testület

A napokban, a József Attila Művelődési Házban tartott alakuló ülésen tettek esküt a város képviselői, ezzel pedig megalakult az új testület.

W. P.

Forrás: Google Street View

Magyar Ákos, a Helyi Választási Bizottság elnöke és a megjelentek előtt esküt tett dr. Tittmann János polgármester, aki immár huszonöt éve vezeti Dorogot. Ezt követően megválasztották a két alpolgármestert is, akik mindketten társadalmi megbízatásban látják el feladatukat.

A képviselő-testület tagjai közül Jászberényi Károlyt a polgármester munkájának segítésére a városvezető általános helyettesévé választották. A másik alpolgármester Dankó Kristóf főépítész lett, aki édesapja, Dankó József nyomdokaiba lépett.

A következő öt évben Molnár Albert az első, Bokros László a második, Karcz Jenő a harmadik, Jászberényi Károly a negyedik, Béres Tiborné az ötödik, Berndt József a hatodik, Finta András a hetedik, Schiszler Krisztina pedig a nyolcadik számú egyéni választókerület képviselőjeként dolgozhat a városért. A nyolc fő közül egyedül Berndt József számít újoncnak, aki Deák Ferenc helyett indult a körzetében.

Kompenzációs listáról három további személy került be a képviselő-testületbe. Nagy Attila a Fidesz-KDNP, Erős Sándor a Demokratikus Koalíció, míg Éberhardt György a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület színeiben jutott be. A meglepetést a mindössze egy éve alakult szervezet jó szereplése jelentette. Papp Balázs a CFVE elnökségi tagja megkeresésünkre elmondta, hogy sikerült elérniük céljaikat, a megszerzett egy képviselői mandátum pedig nagy lehetőséget jelent számukra. Éberhardt György révén ugyanis hatékonyabban dolgozhatnak majd. Szeretnék megvalósítani a terveiket, amelyekkel még inkább segíthetik a város fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában