előterjesztés

2021.08.06. 21:13

Közös üzemeltetője lehet a tatabányai sportcsarnoknak és a tatai edzőtábornak

Az új csarnok üzemeltetéséről nemrég lemondott a tatabányai közgyűlés, erre keres megoldást a miniszterelnöki biztos.

Forrás: Facebook/Bencsik János

Bencsik János miniszterelnöki biztos, önkormányzati képviselő Facebook-posztban számolt be az épülő új tatabányai multifunkciós csarnokról. Ugyanis Bardóczy Gáborral, a 2022-es kézilabda EB kormánybiztosával és Marosi Lászlóval, a Tatabánya KC ügyvezetőjével tartottak bejárást a beruházás helyszínén.

Mint a képviselő, írja: a következő héten kezdődik a vívóterem és a küzdőtér sportpadlójának építése. Megérkezett Dubajból egy lemezhajlítógép, amely a helyszínen gyárt le nyolcezer egyedi lemezt, amivel beburkolják majd a csarnokot. A rögzítésükhöz szükséges 28 ezer klipsz már a tetőszerkezeten várakozik.

Bencsik János posztjában az üzemeltetéssel kapcsolatos jelenlegi helyzetre is kitért. Mint ismert, a tatabányai önkormányzat úgy döntött, hogy nem kívánja felvállalni a létesítmény üzemeltetését. Azért döntött így a közgyűlés július 22-én, mert nem tudja a város kigazdálkodni a létesítmény évi egymilliárd forintos fenntartási költségét.

A miniszterelnöki biztos mostani tájékoztatása szerint előterjesztés készül a kormány számára, amely üzemeltetőként az NSK-t (Nemzeti Sportközpontok) nevesíti. Ehhez kapcsolódva várhatóan közös irányítás alá kerül a Tatai Olimpiai Központ, edzőtábor és a tatabányai rendezvénycsarnok.

Hozzátette, mindeközben biztató tárgyalásokat folytatnak a csarnok leendő névadójával és a férfi kézilabdacsapat várományos főszponzorával is. A képviselő ígérete szerint a kérdésben még az idén lesz megállapodás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!