mozogni jó

2019.08.07. 10:01

Kamerák is őrzik Dorogon megújuló futóligetet és fitneszparkot

Teljesen megújuló környezetben várja majd a mozogni vágyókat a Dorogon a futóliget, ahol már megtalálhatóak az új fitneszpark eszközei.

Walczer Patrik

Forrás: dorogisport.hu

Jó ütemben zajlik az új futókör kialakítása, amelyet alátámaszt az a tény is, hogy a napokban helyükre kerültek az Otthon téri fitneszpark eszközei. A Dorogi Zöld Kör elnevezésű projekt keretében beszerzett kombinált, tizenegy tagú nyújtó, egy hasizompad, egy párhuzamos korlát és fekvenyomó rúd is a lakosok rendelkezésére áll majd és segíti őket az egészségük megőrzésében.

A minap dr. Tittmann János polgármester, valamint a hivatal munkatársai terepszemlét tartottak a beruházás helyszínén. A politikus a futóliget zöldfelület-fejlesztési munkálataival kapcsolatban megjegyezte, hogy a területen új padokat és szemétgyűjtő edényeket helyeznek majd el, illetve a sportolók és a járókelők biztonsága érdekében kamerarendszert is telepítenek.

Mint arról beszámoltunk, június közepén kezdődött el az új futókör építése. A nyomvonal kijelölése után elkezdődtek a földrendezési munkálatok, majd az útban lévő akác és kanadai nyárfákat kivágták. Azóta a pálya jelentős része elkészült és megkapta a zöld színű, rekortán burkolatot is.

A munkálatok kapcsán különböző pletykák keltek szárnyra, egyesek ugyanis úgy vélték, hogy az egész ligetet kivágják. Az önkormányzat akkor arról tájékoztatta a lakosokat, hogy a kivágott fák helyett ősszel új csemetéket ültetnek majd. Dr. Tittmann János a zöldfelület-fejlesztéssel kapcsolatban ismertette, hogy a ligetes terület határolósávjaiban zömében örökzöld növényeket ültetnek majd el a kertészek, ahogy arról a dorogisport.hu is beszámolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában