családi nap

2019.07.27. 07:01

Díjugratók és lecsófőzők nagy napja volt Tata-Kertvárosban

A nagy múltú, tatai pezsgőgyári pályánál több program, és maga a múlt is várta az érdeklődőket.

Sz. A.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Remekül sikerült a VI. Kertvárosi Családi Nap, amelynek a pezsgőgyári lovaspálya és környéke adott otthont a minap Tata-Kertvárosban: Horváthy Lóránt a terület képviselőjeként fővédnökként is üdvözölte a kilátogatókat. A szervező Tatai és Térségbeli Lovasélet-fejlesztő Egyesület kísérő rendezvényként az idén is megrendezte a pezsgőgyári díjugrató lovasversenyt, amelyen több mint félszáz startot nézhettek végig az érdeklődők és sporttársak.

A Straubinger Zoltán által elnökölt egyesület meghívására a Tarka Tanya is a helyszínen mutatta meg, mi is az a voltizs (lovastorna), és az érdeklődő gyerekek a nemes állatok hátára is felülhettek. Mindeközben pedig az idén is megkeresték a legjobb lecsót a lecsófőzőversenyen.

Azt is megtudtuk, hogy mitől lesz tökéletes az étel: volt, aki például sütőlapon, és nem bográcsban főzte. Más arra esküdött, hogy pálinka kell hozzá. No nem a zöldséges alapba, hanem a gyomorba. Egy másik csapat szerint a lecsó attól lesz verhetetlen, hogy belefőz egy csipet Tatát, kertvárost, családi napot és környezetet is. Az első helyen a Lóbarátok, másodikon a José, a harmadikon pedig a Gasztro Kings csapata végzett.

A volt Esterházy pezsgőgyár is kinyitott a kapuit: itt a tulajdonos Séra Mihály kalauzolta körbe a szép számú érdeklődőt a nagy múltú épületben és annak pincerendszerében, felidézve, hogy hogyan is indult itt meg a pezsgőgyártás, milyen különleges építészeti és szellőztetési módok biztosítják az épület teherbírását és benne a friss levegőt, de az is szóba került, milyen pezsgő élet volt itt egykor.

Eredmények:

  • 60-65 cm: nyitott: 1.: Homor Zsófia – Sára (TTLE), 2. Mátyás Edina Daniella – Szélvész (Mátyás és Fia Kft). REV felkészítő: 1.: Orgonovszky Eszter – Mágus (Mátyás és Fia Kft), 2.: Szeltner Petra – Mesemaraton (Újhegyi Sport Egyesület), 3.: Hunyadi Annamária – Huligán (TTLE)
  • 70-75 cm: nyitott: 1. Homor Zsófia – Sára (TTLE), 2.: Szabó Anna – Annabella (Vértesszőlősi SE). REV felkészítő: 1. Szeltner Petra – Mesemaraton (Újhegyi Sport Egyesület), 2.: Kollár Sára – Médea (Újhegyi Sport Egyesület), 3.: Madarász Lili – Limelight (Alfonz Dömsödi LK)
  • 80-85 cm: nyitott: 1. Szabó Anna – Annabella (Vértesszőlősi SE), 2.: Schneider Kíra Patrícia – Rikardó (TTLE). REV Felkészítő: 1.: Madarász Lili – Limelight (Alfonz Dömsödi LK), 2.: Kollár Sára – Médea (Újhegyi Sport Egyesület), 3.: Ádám Lora – Kengyelfutó (TTLE)
  • 90 cm nyitott: 1.: Schneider Kíra Patrícia – Rikardó (TTLE), 2.: Gál Patrícia – Inez (Napsugár LSE), 3.: Tornyos Fanni – Hazafi (Kisbábolna LK)
  • 100 cm kezdő lovas stílus: 1.: Szuromi Loretta – Szikrázó Forgószél (Eszterházy LC), 2.: Frei Tíme – Kamilla (póni) (Napsugár LSE), 3.: Eck Viktória – Széplak Sugár (Mátyás és Fia Kft)
  • 100 cm nyitott: 1.: Klein Mónika – Carlo W (Esztergomi Lovas SE), 2.: Gelencsér Gitta – North Star XIV-39 Tövis (Kéktói Ménes SE), 3.: Frei Tímea – Bognár Wagabund (Napsugár LSE)
  • 110 cm ifjúsági: 1.: Eck Viktória – Széplak Sugár (Mátyás és Fia Kft), Pataki Kata – Nádor (Eszterházy LC)
  • 110 cm nyitott: 1.: Vinnay Patrícia – Precious (Százszorszép LSE), 2.: Kiss Zsófia – Roven Kisbobos (Kisbábolna LK), 3.: Bagyánszky Gabriella – Forelle (Prosper LK)
  • További eredmények: dijugratas.hu
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában