Közélet

2014.06.11. 07:15

Czunyiné Bertalan Judit: Az irány jó, ezt tartani kell

Az utóbbi hetekben többször is felmerült Czunyiné dr. Bertalan Judit neve a lehetséges államtitkárok között, és tegnap, az Emberi Erőforrások Minisztériumában ki is derült: köznevelésért fog felelni az előttünk álló ciklusban.

kemma.hu

Kedden mutatta be az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) leendő államtitkárait Balog Zoltán miniszter. A korábbi megyei kormánymegbízott, Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelési, Rétvári Bence parlamenti államtitkár és miniszterhelyettes, Lengyel Györgyi közigazgatási, Simicskó István sportért felelős, Soltész Miklós egyházügyi, Hoppál Péter kulturális, Veresné Novák Katalin ifjúsági és családügyi, Czibere Károly szociális és társadalmi felzárkózási, Zombor Gábor egészségügyi államtitkár lesz. A felsőoktatási államtitkár egy nemzetközi nagyvállalattól érkezik, személye hamarosan kiderül.

A miniszter az államtitkár-jelöltek bemutatásakor elmondta: Czunyiné Bertalan Judittól azt várja, hogy "pedagógus végzettségével, szakmai politikai tapasztalata kamatoztatásával mutasson rá, hogy a köznevelés területén bevezetett komoly reformok a hétköznapokban hogyan szolgálják a gyermekeink és a pedagógusok érdekeit." Emellett a pedagógus életpálya életbe lépő szakaszára, a Nemzeti alaptanterv bevezetése óta felhalmozódott tapasztalatokra fókuszáljon, és a "Nemzeti Pedagógus Kar felállítása után bábáskodjon a kezdeti lépéseknél", miközben másik komoly feladata lesz a három éves kortól kötelező óvodáztatás zökkenőmentes indítása.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta: nagy feladatot kapott, hiszen a köznevelés érzékeny terület, a magyar családok mindegyike kötődik a rendszerhez. A tartalmi keretek meghatározása az elmúlt években megtörtént, az irány jó, ezt tartani kell - jelezte.

Czunyiné Bertalan Judit 1974-ben született Bokodon. A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett 1998-ban történelem szakos, 1999-ben pedig magyar szakos középiskolai tanári diplomát. 2003-ban elvégezte a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát, majd 2008-ban a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán családjogi szakjogász képesítést szerzett. 2008-ban közigazgatási szakvizsgát tett.

1998 és 2008 között a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karán, 1999-2003-ban az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán oktatott. 2011-2014-ben a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott volt, 2013-2014-ben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megyei útügyi biztosaként tevékenykedett. 2010 óta a Fidesz országgyűlési képviselője.

Ezek is érdekelhetik