Utánpótlás

2024.04.09. 06:14

A sportág legendái is megjelentek az elhunyt kézilabdázónak szervezett emléktornán

Hétvégén rendezték meg Tatabányán az Árpád Gimnázium sportcsarnokában az I. Tröszti kupát, megemlékezve a város egykori kézilabdázójáról, Kovács "Tröszti" Józsefről.

Túri Csaba

Bár a tavalyi évben is megemlékeztek "Tröszti" Józsefről, akkor még csak két utánpótlás kézilabdacsapat mérkőzött meg egymással, ez bővült ki az idei évre négy csapatos tornára. A tavaly elhunyt Kovács József Tatabánya-szerte nagy kézilabdarajongó hírében állt, lehetőségeihez mérten állandó jelleggel támogatta a helyi egyesületet is. Ha kézilabdáról volt szó, akkor az ő neve szinte biztosan felmerült. 

A fiataloké volt a főszerep a "Tröszti" József emlékére szervezett tornán
A fiataloké volt a főszerep a "Tröszti" József emlékére szervezett tornán
Fotó: Zetovics Márió

A versenyen részt vett a város több ismert sportolója is. Megjelent többek között Harsányi Gergely egykori válogatott kézilabdázó, kétszeres olimpikon, aki hosszú éveken át erősítette a tatabányai csapatot, Sibalin Jakab, szintén kétszeres olimpikon, a MOL Tatabánya KC edzője. A két ötkarikás játékokon való résztvevők sorát erősített még a sokszoros válogatott Pál Attila is, az újabb generáció tagjaként pedig az aktív Kék Tigris, Krakovszki Bence jelent meg, aki az idei nyáron kezdheti el gyűjtögetni az olimpiákon való indulások számát. Az esemény jelentőségét jól bemutatja, hogy a megnyitón Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya polgármestere és Dr. Kancz Csaba, Komárom-Esztergom Vármegye Kormányhivatal főispánja is tartott egy rövid beszédet. Rajtuk kívül még Tatabánya számos ismert vállalkozója, sportolója is tiszteletét tette az eseményen, amit majd a jövőben is megrendeznek mindenki "Tröszti"-jének a tiszteletére.

A tornára nagyon sok érdeklődő is kíváncsi volt, és természetesen nem hiányozhattak "Tröszti" József családtagjai, barátai sem. A szép számú közönség előtt remek hangulatban mérkőztek meg egymással az utánpótlás csapatok. Az aranyérmet végül az ETO SZESE Győr csapata érdemelte ki, éppen a MOL Tatabánya KC korosztályos együttesét megelőzve. A mérkőzéseket Őri Erika játékvezető vezette.

Végeredmény:
1. ETO SZESE Győr
2. MOL Tatabánya KC
3. Pilisvörösvári Kézilabda SK

Különdíjak: 
Legjobb játékos: Habuczky Vencel (ETO SZESE Győr)
Gólkirály: Meszes Dániel (MOL Tatabánya KC)
Legjobb kapus: Csürke Benedek (Pilisvörösvári SK)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában