Kézilabda

2023.05.16. 13:41

Tatabánya egykori kézilabdázójára, mindenki Tröszti Józsijára emlékeztek +fotók, videó

Az egykori kézilabdázó tiszteletére megrendezett emléktorna során régi fényképek és az emlékekből lett történetek is előkerültek a kispadon.

Kemma.hu

Hangulatos, ugyanakkor emlékekkel teli verseny volt a Tröszti kupa

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében tegnap a MOL Tatabánya KC utánpótláskorú játékosai is felsorakoztak. A kispadnál korábbi kézilabdázók, jó barátok régi fotókat nézegettek. Mint ahogyan azt korábban megírtuk, egy éve, hogy 58 éves korában váratlanul elhunyt Kovács József, sokak „Tröszti Józsija”. Az egykori kézilabdázó a tatabányai sport egyik legnagyobb szurkolója, valamint a Tröszti-étterem és a Turul-vendéglő tulajdonosa is volt. 

– A férjem kisgyermek kora óta a kézilabda szerelmese volt. Azért is kezdeményeztük, hogy az első emléktorna itt legyen a Kodály-iskolában, mert ezen a helyen nyerték meg az első úttörő-olimpiát csapattársaival, akikkel a továbbiakban is tartották a kapcsolatot. Szeretnénk ezt a tornát kiterjeszteni az ifjúsági korosztályra is és a jövő évtől már más helyszínen több csapatot fogadni – emelte ki felesége, Kovács Józsefné.

Dr. Antalóczy Alfréd ügyvéd, egykori csapattárs és barát elmondta, hogy sokan a Tatabányai Bányász kézilabda csapatából, mások a környei egyesületből ismerték a Tröszti-étterem tulajdonosát. De nem csak a pályán volt nyerőember, hanem csaknem húsz éven keresztül önzetlenül támogatta a tatabányai kéziseket, illetve a birkózókat és a TSC más szakosztályainak versenyzőit is. 

– Az ő esetében nem csak egy jó sportolótól, hanem egy kiváló mecénástól kellett elbúcsúznunk tavaly – mondta dr. Kancz Csaba főispán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában