Ökölvívás

2024.04.10. 09:07

Erdei Zsolt is büszke a tatabányai sportolókra

Szépen helytálltak a fiatal öklözők az utánpótlás Magyar Kupa versenyén. A TSC háza táján bronzérem és két ötödik helyezett, a Kalló Box Klub esetében pedig aranyérem és két ötödik pozíció született.

Kemma.hu

Pécsett rendezték a fiatal bokszolók megmérettetését, az utánpótlás Magyar Kupát. Az eseményen a TSC ökölvívó szakosztálya és a Kalló Box Klub is tiszteletét tette, mindkét szervezetet három fiatal harcos képviselte a ringben. A TSC színeiben Rostás Dávid a 57 kilogrammosok súlycsoportjában a bronzéremig menetelt, egy ilyen szintű tornán ez egy nagyon szép teljesítmény. A csapattársai is odatették magukat, Lakatos Tibor 60 kilóban-, Rekettyei Dávid a 63-as csoportban érte el az 5. helyezést.  Kardos József osztaga nem okozott csalódást, Erdei Zsolt is boldogan figyelhette a teljesítményt.

Szépen helytálltak a fiatal öklözők az utánpótlás Magyar Kupa versenyén. A TSC háza táján bronzérem és két ötödik helyezett, a Kalló Box Klub esetében pedig aranyérem és két ötödik hely született.
Magas szintű ökölvívás volt tapasztalható a TSC indulóitól
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Nagy Bence „leverte” a teljes mezőnyt

A Tatabányai Kalló Box Klubból a junior korosztályban Nagy József az 50 kilósok között egy döntő fölényes győzelem után a fővárosi KSI válogatott öklözőjét kapta ellenfélül, akivel szemben parázs csatában, szoros pontozással vesztett. De így is az előkelő ötödik helyen végzett. Serdülők között, az 50 kilós súlycsoportban Márkus Csaba a legjobb nyolc között szenvedett vereséget, így ő is az ötödik helyen zárta a Magyar Kupát. A verseny meglepetését U12-es korosztályban, a 36 kilós Nagy Bence okozta, aki egymás után győzte le ellenfeleit. Minden mérkőzését magabiztos bunyóval nyerte. Ennek köszönhetően három győztes összecsapás után a dobogó legmagasabb fokára állhatott. Kalló László vezetőedző tanítványai a Mecsekalján is megvillantották tehetségüket. A maroknyi csapat szép eredményekkel térhetett haza az országos viadalról. A tornán 72 egyesület több mint 400 sportolója lépett kötelek közé. Ennek fényében az eredmények nagyon kimagaslónak tekinthetőek. 

Szépen helytálltak a fiatal öklözők az utánpótlás Magyar Kupa versenyén. A TSC háza táján bronzérem és két ötödik helyezett, a Kalló Box Klub esetében pedig aranyérem és két ötödik hely született.
A dobogó legfelső fokán Nagy Bence, előtte pedig Kalló mester
Forrás: Kalló Box Klub

Utánpótlás Magyar kupa, Pécs
Tatabányai Sport Club:

  • Rostás Dávid 57kg, 3.
  • Lakatos Tibor 60kg, 5.
  • Rekettyei Dávid 63kg, 5.
    Kalló Box Klub:
  • Nagy Bence 36kg, 1.
  • Nagy József 50 kg, 5.
  • Márkus Csaba 50kg, 5.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában