Floorball

2024.04.25. 17:38

Drámai körülmények között lettek magyar bajnokok a komáromiak

Megvédte bajnoki címét a komáromi SZPK Mentőangyalok női floorballcsapata, miután egy végletekig kiélezett ütközetben felülkerekedtek az örök rivális Phoenix együttesén.

Túri Csaba

AZ SZPK Mentőangyalok Komárom magyar bajnok floorball csapata

Fotó: Viszló Balázs

A női floorball-bajnokság döntőjét az SZPK Mentőangyalok Komárom és a Phoenix Fireball SE csapatai vívták egymással, hasonlóan a tavalyi évhez. Az első mérkőzést viszonylag könnyedén a Phoenix, míg a másodikat szintén nagyobb izgalmak nélkül a komáromaik nyerték, így jöhetett a minden eldöntő összecsapás a Komárom Városi Sportcsarnok pályáján.

Drámai körülmények között lett bajnok a komáromi floorball csapat
Drámai körülmények között lett bajnok a komáromi floorballcsapat
Forrás: Facebook/Magyar Floorball Szakszövetség

A finálé első harmadában sokáig érintetlenek maradtak a hálók, a gólcsendet a Mentőangyalok gárdája törte meg, majd még egy találatot szerezve hazai előnnyel mehettek el a szünetre. A folytatásban úgy tűnt, hogy a harmadik ütközet sem hoz körömrágós izgalmakat, a komáromiak már öt találattal vezettek. Ezután talált magára a Phoenix, sorra szerezték a gólokat, le is faragva egyre a különbséget. Az utolsó felvonás is tartogatott még izgalmakat: bár a Mentőangyalok három perccel a vége előtt kettővel vezettek, a fővárosi alakulat nem adta fel a küzdelmet, és nagyot hajrázva kiegyenlítettek.

Aranygól döntötte el a floorball bajnoki döntőt

A döntetlen állás pedig azt jelentette, hogy a lehető legtöbb játszmát kell lejátszani ahhoz, hogy kiderüljön, ki lesz Magyarország női floorball bajnoka. A hosszabbítás 10 perces, és amelyik csapat megszerzi az első gólt (aranygól), meg is nyeri a mérkőzést, ezzel párhuzamosan a bajnokságot. A nagy tét éreztette hatását, senki nem mert nagyobb kockázatot vállalni. Végül a hatodik percben ugorhattak talpra a hazai szurkolók, miután Pénzes Laura megzörgette a hálót, Komáromban tartva ezzel a magyar bajnoki címet.

Szabó Zsolt vezetőedző (SZPK Mentőangyalok) — A döntő első meccsén a Phoenix sokkal jobban játszva múlt felül minket, de a másodikra összekaptuk magunkat, igyekeztünk javítani a hibákat, és hasonlóan nagyarányú győzelmet arattunk.  A harmadik mérkőzés első harmada nagyon jól sikerült, és a másodikban is megpróbáltuk folytatni, amit elkezdtünk. Sajnos jött egy kisebb kihagyás, amit a Phoenix könyörtelenül megbüntetett, és visszajött a meccsbe. A harmadik harmadban sok helyzetet dolgoztunk ki, de nem szereztünk elég gólt, így felfokozott lelkiállapotba került mindenki a csarnokban, izgalmasan alakult a hosszabbítás. Mi maradtunk higgadtabbak, és megszereztük a győztes gólt, amely bajnoki címet ért.

Floorball, női OB1, döntő
SZPK Mentőangyalok Komárom - Phoenix Fireball SE 8-7 (2-0,3-4,2-3,1-0)
SZPK Mentőangyalok: Babusa Karolina, Dr. Mózes Réka (kapusok), Bélai Ninetta, Csákvári Adél, Hajas Kata, Gugg Noémi (1+1), Hajas Réka, Kajtár Jázmin (2), Lelovics Nóra (1+3), Ördög Lea, Pádár Kitti, Pénzes Laura (3+1), Rezneki Panka, Szabó Blanka, Takács Anna, Varga Anna (1), Somodi Anna. Vezetőedző: Szabó Zsolt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában