Kézilabda

2024.04.19. 19:30

A Kék Tigrisek már minden meccsen a bronzért játszanak

A vesztett pontok tekintetében eggyel előzi meg a Bányász az FTC-t. Ami azt jelenti, hogy a Kék Tigriseknek a győzelmen kívül nincs más alternatívájuk, ha bronzérmesek akarnak lenni.

Petrik József

A hátralévő négy fordulóban már nem hibázhat Dragan Djukics vezetőedző csapata. A nyerő szériát pedig mindjárt a hétvégén el kell kezdeniük Ancsin Gáboréknak, ha a képzeletbeli dobogó harmadik fokára akarnak állni. 

A vesztett pontok tekintetében eggyel előzi meg a Bányász az FTC-t. Ami azt jelenti, hogy a Kék Tigriseknek a győzelmen kívül nincs más alternatívájuk, ha bronzérmesek akarnak lenni.
A Kék Tigrisek csapatátának kiemelkedő teljesítményt kell nyújtania a következő fordulókban
Fotó: Hagymási Bence / Forrás:  24 Óra

Az esélyekről Sibalin Jakab edzővel, Djukics mester jobb kezével beszélgettünk. 

– Ősszel Komlón vereséget szenvedtünk – jegyezte meg a szakember. – Az a pálya egyébként sem nagyon fekszik nekünk. De azért most is jött egy-két meccs, amelyen felejthető teljesítmény nyújtva kaptunk ki. És érthető módon ezek a találkozók sem voltak szívderítőek a számunkra. A kudarcokkal viszont azt „elértük”, hogy már nem hibázhatunk. Mind a négy hátralévő mérkőzésünkön győznünk kell, azaz 100 százalékos teljesítményre van szüksége a csapatunknak a bronzéremhez. Már nem lehet félrebeszélni, mert nincs B-terv a bronzérem megszerzésére… 

Sibalin Jakab azt is kiemelte, hogy a tatabányai játékosok nem felejtettek el kézilabdázni. Ellenben a vereségek arra „jók voltak”, hogy az ellenfelek és a közvetlen riválisok egyaránt vérszemet kapjanak a Kék Tigrisekkel szemben, akik erre az elmúlt fordulók teljesítményével „szolgáltak rá”.

– A céljaink azonban mit sem változtak – hangsúlyozta Sibalin Jakab. – Nyerni akarunk a szezon következő mérkőzésén, aztán az azt következőn, és így tovább. Most pedig a Komló következik…

A házigazdáknál Győri Mátyás továbbra sem állhat az együttes rendelkezésére.

Kézilabda NB I., férfi, 22. forduló

MOL Tatabánya KC – Carbonex-Komló

Tatabányai Multifunkcionális sportcsarnok, szombat: 18 óra 30. Vezeti: Horváth P., Marton B.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában