Túra

2024.03.20. 12:49

Ismét sikeres túranap Tatán

A hétvégén újabb sikeres túrát rendeztek Tatán. A természetjárás kedvelői több távon is teljesíthettek.

Kemma.hu

A hétvégén újra megrendezték Tatán az  IVV túrát. Ez a túra nemzetközi túra és része a 2024-es Észak Dunántúli Kupa kiírásnak is. Március 16-án már 28. alkalommal rendezte meg a KEM Természetjáró Szövetség, a TAC és Tata Város Önkormányzata a Tatai Tavaszi Túrát. 210 fő gyalogolt a különböző túratávokon. A kisebb sétán indulók, a Cseke-tó megkerülését választották, azok pedig, akik a nagyobb túra mellett döntöttek, az Öreg-tó körül túrázhattak. Az igazán bevállalós túrázók akik mindkettőre kíváncsiak voltak, azok számára már 10 kilométert jelentett. A „nagy túrázó” 14 km-t, azaz két nagy tó kört ment. Ha 15 km-es, vagy akár a 20 km-es távot választotta, akkor a Fényes Tanösvényt is érinthette túrázás közben. Ezen a napon, aki nevezett a túra bármelyik szakaszára, ingyenesen látogathatta a Fényes tanösvényt.

Adventure,,Travel,,Tourism,,Hike,And,People,Concept,-,Group,Of erdő túra túrázók kirándulás
A hétvégén újabb sikeres túra zárult Tatán
Forrás:  Shutterstock

A túrára sok érdeklődő érkezett az ország több pontjáról. Győrből, Pápáról, Budapestről, Gyöngyösről, Szentendréről, Süttőről, Székesfehérvárról, Szombathelyről, Sopronból is volt túrázó.

Az Ökoturisztikai Központ, ismertebb nevén a Kajakház, igazán kulturált helyszínt biztosított a rendezvénynek. Innen indítottuk a túrát és ide is érkezhettek vissza a kellemesen elfáradt túratársak. Megérdemelt jutalmuk egy kis zsíros kenyér- lekváros kenyér parti volt.

A nagy létszámú csapatokat serleggel jutalmazták: ebben az évben az esztergomi Meteor Természetbarát Egyesületnek, a Vulkán Tömegsport Egyesületnek és a Komárom Város SE csapatának sikerült a legtöbb embert mozgósítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában