Klub

2024.03.10. 11:02

Sakk kör indult, népszerű a foglalkozás

Sakk kör indult Nyőgér István vezetésével a Generációk Házában. Gál László, a Komáromi Kulturális Kft. programszervezője elmondta, a sakk nagy népszerűségnek örvend a komáromiak körében.

Körtvélyfáy Dina

Hozzátette azt is, a Mozaik Könyvesbolt és Kávézóban már régóta működik sakk kör, de Nyőgér István megkereste őket, hogy szívesen tartana náluk is foglalkozásokat, így párhuzamosan folytatódik a két klub működése.

A sakk alapjait is elsajátíthatják
A sakk alapjait is elsajátíthatják
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A sakkozni vágyókat már hatéves kortól várták, sok gyerek érkezett az első alkalomra, több kislány is csatlakozott. Az első alkalmon tizenketten vettek részt.

Gál László felhívta a figyelmet arra, havonta várják az érdeklődőket a programra, kezdőket is szívesen fogadnak. Fél éven át az oktatás ingyenes lesz, a Komáromi Kulturális Kft. jóvoltából.

Szombatonként többféle rendezvény várja a komáromiakat a Generációk Házában. Nagy népszerűségnek örvend a Komáromi Kaláka, ahol már két alkalommal el lehetett mélyülni a horgolás rejtelmeiben. Március 23-án új sorozat indul Női váltó címmel, amely a hölgyeket szólítja meg különböző témákkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában